Pi-Džej Doužer iznenadio izjavom o tome šta Jokića čini posebnim: "Drugačiji je zato što je spor"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nikola je zajedno igrao sa Doužerom u Denveru

Partizan je ove sezone dobio veliko pojačanje u vidu nekadašnjeg saigrača Nikole Jokića iz Denver Nagetsa - Pi-Džeja Doužera. Sa njim će crno-beli pokušati da naprave čuda u Evroligi i ove takmičarske godine.

On je ove večeri bio gost podkasta "DNVR Sports" u kojem je govorio o svojim iskustvima sa Denverom, ali i vremenom u Partizanu, dotakao se Željka Obradovića, ali je naravno tema bio i Nikola Jokić.

Pre svega, ostao je u kontaktu sa Nikolom, ali i sa Džamalom posle lepih godina u Denveru.

- Sa Džamalom i Jokićem. Naravno, ostavio sam ih na miru dok je sve prošlo. Mislim da ne razumeju koliko sam ja bio srećan kada su to uradili. Znam koliko im je to značilo. Njih dvojica su bili tu od samog početka.

A šta je to što Nikolu čini posebnim? Imao je Doužer zanimljivo zapažanje.

- Zato što je spor. Mislim da mnogo "vara" protivnike. Vidi sve tri ili četiri koraka unapred. Zna gde će biti saigrači i u ofanzivi i defanzivi. To što sam bio sa njim, značilo mi je da se unapredimo. Ima takav IQ igre. Kada sam bio u timu sa njim, kada sam video kako on gleda igru, to je bilo na totalno drugačiji način.

Shvata sada odakle je potekla takva igra Nikole Jokića. Kaže da je u Evropi sve drugačije.

- Apsolutno! Mislim da to što sam ovde sada u Evropi, sada vidim odakle je sve to došlo. Evropljani mnogo znaju o igri, fundamentalno gledaju na sve, a imaju i atleticizam. To što sam video kako on vidi igru, a onda kada sam došao ovde da vidim odakle je sve to počelo - sve nekako ima smisla.

(Telegraf.rs)

Video: Proslava košarkaša Srbije uz Sašu Matića i torta iznenađenja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    15. septembar 2023 | 20:48

    Ima smisla sine. I kod vas je imalo smisla dok i to niste pretvorili u šou i biznis i zaboravili na pravila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA