≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adetokumbo podržao stav američkog atletičara: "Liga šampiona je popularnija od NBA pa opet to ne rade..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nemci su osvojili SP, oni mogu da kažu da su svetski šampioni"

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Stav trostrukog američkog šampiona u sprintu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti Noe Lajlsa postao je viralan i predmet spora između svetskih sportista.

Istakavši da šampion NBA lige nije i svetski prvak izazavao je gnev velikog broja američkih košarkaša, ali mišljenje inostranih sportista, pa čak i iz najjače košarkaške lige sveta je uglavnom suprotan.

Janis Adetokumbo je izneo opširno razmišljanje na ovu temu. Grk je najpre uporedio Ligu šampiona i NBA istakavši da ni šampion elitnog fudbalskog turnira sebe ne proglašava pvakom planete.

- Lajls je dobio toliko kritika samo zato što je rekao ono što je očigledno. Mislim da se ni u jednom drugom sportu ne možete tek tako nazvati svetskim šampionima. U fudbalu koji je mnogo popularniji od košarke i Ligi šampiona koja je mnogo popularnija od NBA, osvajač ne naziva sebe svetskim prvakom - rekao je Janis u podkastu "48 minuta".

- Moraš da pobediš sve na svetu da bi bio šampion sveta. Znam da je NBA liga najjača na svetu i da u njoj možete videti talenat koji ne postoji nigde drugo. Čak ne postoji neko takmičenje ni blizu toga. Ali ne možeš biti šampion sveta samo zato što si šampion lige. Morate da poštujete one timove koji su šampioni Evrolige, Grčke, Španije i Francuske - istakao je Adetokumbo, potom se nadovezao na Mundobasket:

- Nemci su osvojili SP. Oni mogu da kažu da su svetski šampioni. Pobedili su Amerikance u polufinalu. Onda su otišli u finale i pobedili Srbiju. S pravom mogu da kažu da su svetski šampioni. Verujem da ću i ja dobiti neke prozivke zbog ovoga što pričam, ali baš me briga. Potpuno se slažem sa Lajlsom. On je najbolji u Americi ali isto tako je došao da se takmiči sa najboljima na svetu i pobedio ih - jasan je Janis Adetokumbo.

(Telegraf.rs)

Video: Kamo VAR u NBA-u? Adetokumbo kao rukometaš ušao u reket a sudija nije svirao korake

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA