Zvezda poražena u prvom meču na Sardiniji: Dinamo Sasari slavio protiv "desetkovanih" crveno-belih

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 44

Tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf Sportu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Dinamo Sasarija sa 76:71, u okviru prve utakmice na međunarodnom pripremnom turniru na Sardiniji.

Tokom gotovo čitave utakmice, Italijani su održavali prednost stečenu u prvoj deonici, iako su izabranici Duška Ivanovića u nekoliko navrata uspevali da priđu i smanje razliku.

Bolje je italijanska ekipa otvorila utakmicu, i već u ranoj fazi stekla osetnu rezultatsku prednost. Pokušavali su crveno-beli da se vrate, ali tek u finišu prve deonice uspeli su da pronađu pravi ritam u napadu.

Dosta tvrdo se igralo i u nastavku, a domaći tim uspevao je da odoli napadima izabranika Duška Ivanovića. Do poluvremena, Sasari je održao prednost, i na pauzu otišao sa "plus devet" - 37:28.

Znatno bolje su crveno-beli ušli u treću deonicu, uspeli i da se primaknu na -4, ali je Sasari ponovo uspeo da preuzme "konce" igre i ponovo se odlepi. Imali su Italijani i +10 u nekoliko navrata u trećem periodu, ali je na kraju Zvezda uspela da stigne na pet razlike, i uvede meč u dramatičnu poslednju četvrtinu.

Tu je viđena prava "klackalica", s obzirom na to da je Zvezda uspevala da priđe na dva ili tri poena zaostatka, pa bi se domaći ponovo "odlepili". Tako je bilo do samog krajam gde je viđena drama.

Bila je "četa" Duška Ivanovića i na "minus dva", ali su košarkaši italijanske ekipe odoleli naletu šampiona Srbije, i tako upisali prvu pobedu na turniru,

Ono što treba naglasiti, jeste da je Zvezda doputovala na Sardiniju sa 9 igrača, bez Miloša Teodosića koji je ostao u Beogradu zbog povrede, kao i bez Dejana Davidovca koji nosi dres Srbije na Mundobasketu, kao i bez Jaga Dos Santosa i Marka Simonovića, koji će se naredne nedelje priključiti ekipi.

Crveno-beli će u nedelju od 18.00 na istom mestu igrati utakmicu za treće mesto protiv ekipe Asvela, koja je prethodno poražena od Armanija.

Nakon turnira na Sardiniji, crveno-bele očekuje povratak u Beograd, a potom i "Magenta Kup" u Minhenu.

(Telegraf.rs)

Video: Grmi Baja Mali Knindža, gajba piva u čamcu: Cirbes, Lazić i Simonović uživaju na Drinskoj regati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA