Ništa od polufinala: Mlade košarkašice Srbije poražene od Italije

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najefikasnija u našem timu bila je Milica Dragičević sa 14 poena

Ženska U16 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Izmiru, pošto je u četvrtfinalu izgubila od Italije 46:53.

Protivnik našeg tima u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta – u petak od 15,30 časova – biće Poljska koja je u četvrtfinalu izgubila od Francuske – 45:64.

Naše devojke su sasvim dobro ušle u meč. U mrtvoj trci koja je potrajala tokom prvog perioda, uspevale da ostanu i korak ispred. Međutim, Italija je već početkom druge četvrtine počela da pravi razliku, prvi put se osetnije odlepila na 11:17, polovinom 13. minuta, da bi u ovom delu išle i na plus devet. To nije pokolebalo naš tim, koji nije odustajao i uspevao da ostane u igri, krajem trećeg perioda prišli smo na samo minus jedan – 34:35. Ali nismo uspeli i da sasvim okrenemo, pa je Italija u poslednju četvrtinu ušla sa plus devet – 34:43.

Usledio je novi period dobre igre našeg tima, koji je polovinom poslednjeg perioda prišao na 42:45. Međutim, kako nismo iskoristili dve prilike da skroz okrenemo rezultat, Italija je uzvratila, odbila nalet našeg tima i u poslednji minut šest poena bliža cilju – 46:52. Što je – ispostavilo se – bilo dovoljno za pobedu i plasman u polufinale.

Najefikasnija u našem timu bila je Milica Dragičević sa 14 poena, Jovana Popović je dodala 12, uz 7 skokova i 5 asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA