Rival Srbije na Mundobasketu umalo do iznenađenja, košarkaš Zvezde pogurao Brazilce

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Neizvesnost postojala do pred poslednjih deset minuta

Jedan od tri rivala Srbije u grupi na Svetskom prvenstvu u košarci Južni Sudan umalo je iznenadio Brazilce, višestruke prvake Južne Amerike. U susretu odigranom u "Rod Lejver Areni" u Melburnu zemlja kafe je slavila 85:75.

Jako neizvesnih 30 minuta pratila je publika i dosta rezultatskih oscilacija. Imao je Brazil minimalno vođstvo na kraju prvog kvartala, zatim je selekcija iz Afrike došla do prednosti od 47:42 pred pauzu.

Uoči početka poslednje deonice razlike je iznosila dva poena u korist Južnog Sudana, međutim tih deset minuta bilo je ključno pa je usledio potpuni preokret.

Tim Soareš je bio najbolji u redovima Brazila sa 15 poena, dok je novi igrač Crvene zvezde Jago Dos Santos ubacio 13 uz po 3 skoka i asistencije. Leonardo Majndl je dodao 13 i 7 uhvaćenih loptu, dok su na drugoj strani Venjen Gebrijel (17 i 9 skokova) i Nuni Omot (14 poena) držali nadu aktivnom jako dugo.

Srbija protiv Južnog Sudana igra u trećem kolu grupne faze 30. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan, Gudurić i Marinković šteluju ruku za Mundobasket: Jedan za drugim "prže" mrežicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA