≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novo pojačanje Crvene zvezde: "Pratio sam ekipu zbog Kampaca, volim da igram za navijače"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jago Mateus je istakao da je izbuđen što će igrati pred beogradskom publikom

  • 8
Jago Mateuš Dos Santos Foto: STEFAN PUCHNER / AFP / Profimedia

Crvena zvezda se u ovom prelaznom roku izuzetno pojačala. Klub je potvrdio najviše ambicije i napad na sve ovosezonske trofeje dovođenjem Dejana Davidovaca, Miloša Teodosića, Šabaza Nejpira, Adama Hange, Rokasa Giedraitisa, Marka Simonovića, Majka Tobija, Džoela Bolomboja i Mateusa Jaga.

Od poslednjeg na ovom spisku se itekako očekuje. Naime, Mateus Jago je prošlu sezonu proveo u redovima nemačkog šampiona Ulma, gde je zavredio i MVP priznanje. Brazilski košarkaš je u intervjuu za "Meridiansport" pričao o prelasku u Crvenu zvezdu, prijateljstvu sa Fakundom Kampacom, iskustvu igranja u Evropi...

Istakao je da jedva čeka da zaigra pred Zvezdinom publikom.

- Na internetu svaki dan vidim nešto novo o Beogradu i timu. Zbog toga sam jako nestrpljiv. Sviđa mi se atmosfera i volim da igram za navijače pogotovo kada su na mojoj strani. Biće neverovatno kad se upoznamo - započeo je svoje izlaganje Mateus Jago.

Brazilac je govorio i o prijateljstvu sa Fakundom Kampacom, a po njegovim rečima upravo je Argentinac imao presudnu ulogu u tome da potpiše za srpski klub.

- Pratio sam ekipu zbog Campaca, pratio sam skoro svaku utakmicu. Nisam zamišljao da ću biti deo tima.Campaco mi je veliki prijatelj i inspiracija. Imamo sličnosti i razlika, ali je zajedničko da nemamo straha da se takmičimo sa bilo kim - nastavio je brazilski košarkaš.

Za kraj se osvrnuo i na boravak u Ulmu. Klub je priredio svojevrsnu senzaciju - osvojio je titulu u Bundesligi ostavivši iza sebe timove poput Albe i Bajerna. Veliku ulogu u svemu tome imao je Mateus Jago koji je proglašen za MVP-ja takmičenja.

- U Ulmu je bilo sjajno. Dosta sam tu naučio i napredovao kao čovek i kao igrač. Na početku je bilo teško, počeo sam sezonu ispod očekivanja, ali sam napredovao uz tim. Nisam preterano razmišljao o MVP priznanju, više sam bio srećan jer sam izmamio osmehe navijača i ostatka tima - završio je 24-godišnji košarkaš.

Tokom karijere nastupao je još i za Paulistanjo i Flamengo. Sa reprezentacijom Brazila je 2022. osvojio srebrnu medalju na Ameri kupu.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić o prelasku iz Mege u Zvezdu i dogovoru sa Svetislavom Pešićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA