Crvena zvezda zaintersovana za doskorašnjeg igrača Barselone!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Ukupno osam godina Amerikanac je nastupao za evroligaške velikane

Devet pojačanja angažovala je Crvena zvezda ovog leta, veći deo rostera popunila, međutim prostora za makar još dva nova imena i dalje ima.

Potraga za bekom je i dalje aktuelna nakon što je Frenk Tilikina ostao u NBA ligi. Pisali smo o "osiromašenom" evropskom tržištu košarkaša, kao i o tome da će sigurno određeni NBA regruti morati da popune pojedine postave evroligaških timova, međutim crveno-beli su potencijalnog novajliju pronašli u velikanu španske košarke.

Prema pisanju Matea Andrijanija, Kori Higins se nalazi na radaru tima sa Malog Kalemegdana i Monaka.

Imao je Amerikanac problema sa povredama tokom boravka u Kataloniji, posebno u poslednje dve godine, što dokazuju i brojke.

U protekloj takmičarskoj godini u Evroligi je ubacivao 8,7 poena u proseku, što je ispod njegovog učinka tokom karijere od 11,6. U ACB ligi u prošloj kampanji davao je 9,8 poena.

Higins je opremu Barselone nosio od 2019. godine, pre toga četiri sezone nastupao za CSKA, a u Evropi je igrao i za Trijumf i Gazijantep. U NBA ligi ima iskustvo iz Šarlot Bobketsa i dve ekipe iz G lige.

Crvena zvezda na bekovskim pozicijama ima Nemanju Nedovića i Branka Lazića, dok liniju niskih igrača za sada kompletiraju Miloš Teodosić, Jago Dos Santos i Šabaz Nejpir.

(Telegraf.rs)

Video: Nezgodan pad FIlipa Petruševa nakon duela sa Ledejom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA