Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko će igrati u startnoj petorci Srbije na Mundobasketu? Pred Pešićem je još 20 dana ozbiljnog mozganja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor će imati još nekoliko utakmica da proveri svoje zamisli pred početak takmičenja

  • 10
Svetislav Pešić ko će da igra u prvoj petorci Srbije Foto-kolaž: MN Press/Marko Metlaš, Pixabay

Polako, ali sigurno bliži se početak Svetskog prvenstva u košarci. Samo 20 dana ostalo je do prvog podbacivanja lopte na Mundobasketu, a Srbija sa nestrpljenjem iščekuje da prvi put na delu vidi Pešićeve Orlove, koji su prva dva pripremna meča odigrali pred zatvorenim vratima.

Naši momci će do kraja priprema igrati sa Grčkom, Italijom, Portorikom i Kinom, a potom ih u grupnoj fazi takmičenja ponovo čekaju dueli sa Južnom Sudanom, Portorikom i Kinom.

I dalje se ne zna konačan spisak igrača koji će otputovati na Filipine, gde će naši momci biti smešteni konstantno od početka do kraja takmičenja. To su uslovili otkazi nekih od naših glavnih igrača, poput Nikole Jokića i Nikole Kalinića, ali i povrede drugih, poput Vladimira Lučića.

Samim tim, selektor Srbije, Svetislav Pešić pred sobom ima važan zadatak da sastavi startnu petorku Srbije od igrača koje trenutno ima na raspolaganju. Verovatno su mu utakmice sa Bosnom i Hercegovinom, a potom i sa Poljskom u tome i pomogle.

Naravno, postoji više opcija. Nekako se "crta" da bi na poziciji organizatora igre mogao da zaigra Stefan Jović, kojem bi na bekovskim pozicijama pomogao Bogdan Bogdanović. Na to bi se nadovezao Marko Gudurić, dok bi u reketu glavnu reč vodili Filip Petrušev i Nikola Milutinov.

Bogdan Bogdanović Foto: Mileta Mirčetić

Podsetimo, Jović je priključen usled mnogobrojnih otkaza i njegovo iskustvo moglo bi da bude krucijalno, a Bogdan bi kao kapiten uz ogromno iskustvo u NBA ligi u dresu Atlante mogao da deluje kao pravi vođa ove ekipe. I Marko Gudurić je sazreo igrajući za Fenerbahče, baš kao i Filip Petrušev kojem su fenomenalne igre u Zvezdi donele mesto u prvom timu Filadelfije naredne takmičarske godine. Na centru bi delovao snažni Nikola Milutinov.

Međutim, to nije i jedina opcija, već postoji nekoliko "kalkulacija" koje bi Pešić mogao da uzme u obzir. Od te da na pozicijama bekova igraju Nemanja Nedović i Bogdan Bogdanović, preko Vanje Marinkovića, pa sve do Nikole Jovića i Dušana Ristića na centru.

Srbija - Grčka, Košarka Foto: Nikola Tomić

Ali ne treba u potpunosti otpisati ni Borišu Simanića iza kojeg je izvanredna sezona u Saragosi, a tek treba videti i šta je sa povredama pre svega Alena Smailagića koji bi svojom energijom mogao umnogome da doprinese igrama reprezentacije Srbije.

Koga vi očekujete da vidite u prvoj petorci Srbije na Mundobasketu? Podelite mišljenje u anketi, kao i komentarima.

(Telegraf.rs)

Video: Marković: Težak je period ispred nas, prelaz u seniorsku košarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni13

    5. avgust 2023 | 21:04

    Skroz nebitno ko ce da bude u startnoj petorci.. startne petorke ne donose trofeje!

  • Vladimir

    5. avgust 2023 | 23:09

    Kakve igrače imamo a gledaj ko se samo odazvao od ovih nasih navedenih, prosto mi se ne gleda svetsko .... Jokic bre nek ga duva vise... Kad saberes ne zaigra za reprezentaciju kako treba a već je matori ko konj...

  • jovo

    5. avgust 2023 | 22:06

    Danilovic Obradovic Limar Savic i Z.Pantic✔️✔️✔️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA