Veliki šok za Španiju i Mundobasket: Najveća zvezda "Furije" se povukla pred SP zbog mentalnog zdravlja

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ovo niko nije očekivao

Trebalo je Riki Rubio da bude predvodnik reprezentacije Španije na Svetskom prvenstvu koje se održava na kraju avgusta i početkom septembra na Filipinima, u Indoneziji i Japanu, ali, neće ni nastupati na njemu.

Naime, Riki Rubio je izdao samo kratko saopštenje u kom je obrazložio svoju odluku, a ona je takva da neće igrati zbog toga što želi da se posveti svom mentalnom zdravlju.

- Odlučio sam da prekinem svoje profesionalne aktivnosti u košarci kako bih se brinuo o svom mentalnom zdravlju. Želim da se zahvalim na podršci koju sam dobio od Saveza. Razumeli su moju odluku. Danas porodica ima više smisla nego ikada. Hvala. Zamolio bih da poštujete moju privatnost, a više informacija ću dati kada za to dođe vreme - saopštio je Rubio.

Košarkašu je pre nekoliko godina preminula majka, posle čega se očigledno nije u potpunosti oporavio.

Inače, Španac je ovog leta ostao i bez kluba u NBA ligi, a spekulisalo se o eventualnom povratku u Evropu.

(Telegraf.rs)

Video: Ataman "udario" na Pešića: "Nije bio fer, to je zbog pritiska zbog Evrobasketa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    5. avgust 2023 | 12:19

    Ok igrač ali ništa posebno. To što je pronašao svoje mesto pod suncem u NBA ligi nema toliko veze sa njegovim igračkim kvalitetom već sa nekim drugim stvarima. On je bio projekat španske košarke i sećam ga se još od juniorskih dana. Sve je bilo nekako na silu u vezi njega, neko budženje i preuveličavanje. Očekivalo se da će uz svu mašineriju koja šljaka za njega postati najbolji plej u NBA ligi. Dobro se sećam tih španskih snova, izjava stručnjaka, menadžera, mame... Realnost je da nije ni blizu tih najboljih. Oduvek je u evropskoj košarci i uopšte van NBA bilo mnogo boljih igrača...Riki Rubio je nešto poput mnogih naših šatro "vanserijakih" fudbalera.

  • Www

    5. avgust 2023 | 13:59

    Video od jokića da se može vaditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA