Srbiju mnogi otpisuju pred Mundobasket: Američki portal objavio listu najboljih na SP, Orlovi ni u prvih 10!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Dokle će sve ovo da ide

Mundobasket je skoro pred vratima, ostalo je manje od mesec dana do početka najvećeg planetarnog takmičenja za košarkaše, a Srbija se nalazi u velikim problemima nakon što su najveće zvezde reprezentacije odlučile da za istu ne igraju.

Tu se prevashodno misli na Nikolu Jokića, aktuelnog MVP-ja finala NBA lige i osvajača prstena sa Denver Nagetsima, kao i Vasilija Micića, koji je tek potpisao svoj prvi NBA ugovor, dok nema ni Alekseja Pokuševskog zbog povrede, a Nikola Kalinić je odlučio da jednostavno odmori ovog leta.

Sve to je uticalo i na selektora Svetislava Pešića koji je zbog toga poveo okrnjen sastav, ali, ambicije ne prestaju, niti se smanjuju. Srbija želi da posle ovog Svetskog prvenstva obezbedi plasman i na Olimpijske igre.

Međutim, zanimljivo je da baš zbog otkaza Jokića, mnogi na Srbiju gledaju s ogromnim potcenjivanjem. Tako je uradio i poznati američki portal "Basketball Forever", koji je objavio svoju listu "power rankinga" (favorita) za osvajanje Mundobasketa, a Orlova nema ni među prvih 10 ekipa.

Prema njihovoj prognozi, na prvom mestu je Francuska, potom slede SAD, Australija, Španija, Slovenija, Kanada, Nemačka, Finska, Litvanija, Italija...

(Telegraf.rs)

Video: Šta je pisalo na ceduljici koju je Pešić dao Bogdanoviću na početku konferencije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA