Francuska pregazila Tunis sa 57 razlike u prvom pripremnom meču: Jabusele bio najefikasniji košarkaš

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tunis dao svega osam poena u drugom poluvremenu

Možda rival nije bio dovoljno reprezentativan, ali je selekcija Francuske pokazala da je od samog starta upalila motore na maksimalan broj obrtaja u pripremama za Mundobasket. Trikolori su danas u prvom pripremnom meču sa čak 57 poena razlike slavili protiv Tunisa - 93:36.

Kako je Francuska igrala dovoljno govori drugo poluvreme. Tunis je za tih 20 minuta postigao samo osam poena, od čega dva u trećoj i šest u četvrtoj četvrtini.

Već tokom prvog dela utakmice je Francuska stigla do ogromnih +25 i već tada je bilo jasno da će oni slaviti na ovom meču. Pitanje je samo bilo kojom razlikom, a ona je na kraju bila i više nego ubedljiva.

Najefikasniji u timu Francuske bio je dželat Partizana, Geršon Jabusele, sa 18 postignutih poena uz četiri skoka i šest asistencija. Pratio ga je Jakuba Outara sa 12 poena.

Dvocifrene partija pružili su još Rudi Gober sa 11 poena i osam skokova, kao i Nando de Kolo sa 10 poena, dve uhvaćene i tri podeljene lopte.

U strelce su se još upisali Fol (8), Entilikina, Okobo (po 6), Pon (5), Tarpi (4), Furnije i Fransisko (po 3 poena).

Francuska sledeći pripremni meč igra protiv selekcije Crne Gore 2. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Pronašli smo kuću Nikole Mirotića u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA