"Već je mogao da igra u Zvezdi": Vlade Đurović komentarisao zlatnog Orlića, tvrdi da "sve vidi"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 22

On je istakao njegovu manu, ali je zato nabrojao sve dobre stvari u njegovoj igri

Poznati košarkaški trener Vlade Đurović pričao je u podkastu "Jao Mile" o vođi mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila evropsko zlato, Nikoli Topiću, te naveo da mu je jasna gradacija u njegovoj karijeri, ali da smatra da je mogao već odavno da igra standardno u ekipi Crvene zvezde.

- Ako igrač vredi, ja ne mislim da on ne treba da se 'baca u vatru', kao čekaj, ima on vremena... Nema tu, to tako. Evo kao što je ovaj mali Topić. I kod Topića se ide suviše izokola. To je inače princip Miška Ražnatovića i Mege, nije uopšte loš. Igraš prvo u juniorima Mege, pa onda pređeš u OKK Beograd koji igra KLS i tu već igraš sa seniorima, pa prelaziš u Megu koja igra ABA i onda ideš u NBA. Odlično! Ali... Za Topića ja mislim da je trebalo ranije, Topić je već mogao da igra u Zvezdi - rekao je Vlade Đurović.

On je istakao njegovu manu, ali je zato nabrojao sve dobre stvari u njegovoj igri

- On je trebalo već da igra, ja ga vidim da vredi. On ima svojih mana, nije baš nešto naročito brz... Međutim, sve vidi. Ima dobar pas, dobar dribling, ima srce pre svega! Samopouzdanje da hoće on da reši utakmicu. Ima solidan šut. Zašto bi on morao da igra za OKK Beograd? To nije dovoljan nivo za njega. Može više - objasnio je Vlade Đurović.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    31. jul 2023 | 15:46

    Nisam košarkaški stručnjak, ali se ne slažem baš sa svime što kaže Đurović.Dečko je sjajan za svoje godine i ima sve predispozicije da bude vrhunski igrač na najvišem mogućem nivou.Da bi se iskoristile te predispozicije to naravno zavisi na prvom mestu od njega, ali i od niza drugih okolnosti, tajminga, saradnika, sreće...Mislim da prošle godine nije bio zreo za prvi tim Zvezde, ali mislim da je dobro što je igrao, ako se ne varam u Megi gde je sticao iskustvo, koje mu je neophodno, tako što je dobijao mnogo više minuta nego što bi dobio u Zvezdi.U Zvezdi se uvek očekuje da se bude na najvišem mogućem nivou i nema puno prostora za greške i to sve može da utiče na samopouzdanje mladog košarkaša, a da ga pustite da bez iskustva igra protiv recimo nekih Realovih, Barsinih... igrača to može da mu ubije samopouzdanje koje je jako bitno za ovaj sport.Drugo u ekipama koje igraju na najvišem nivou nema vremena da ga neko uči nešto, već se očekuje od svakoga da je on vrhunski majstor igre, a trener samo sklapa taktiku od forme do igre.Sada posle ovakvih partija i osvojenog EP, mislim da bi mogao i da je spreman da da svoj doprinos i gradi sebe kroz najviši nivo takmičenja i ja mu želim sreću da iskoristi sav svoj potencijal.I koliko sam video ima tu još nekoliko sjajnih igrača ispred kojih je isto sjajna budućnost i zato se radujem i nadam da će stručnjaci znati kako da im pomognu.

  • 5

    31. jul 2023 | 15:52

    NE MOŽE DA IGRA EVROLIGU,I U ABA LIGI JE BIO PROSEČAN.

  • Cc

    31. jul 2023 | 16:51

    Ima brzinu, ima odlican prodor, dobru viziju za dodavanje i pregled igre, ali sut mu je jako los, ali na tome se moze i mora raditi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA