Ni Kamerun, ni Francuska, da li će Embid nastupiti za ovu zemlju na OI?: "Razgovarao sam sa njim..."

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Košarkaš Filadelfije je 2022. godine dobio američko državljanstvo

Zvezda Filadelfije i NBA košarkaš Džoel Embid još uvek nije doneo odluku koja bi promenila sliku međunarodne košarke. Naime, još uvek nije izabrao reprezentaciju za koju će nastupati na Olimpijadi u Parizu 2024. godine.

Ljubitelji košarke u Americi se iskreno nadaju da će odlični košarkaš izabrati njihovu reprezentaciju pošto je krajem septembra 2022. godine dobio državljanstvo te zemlje.

Sa druge strane, pravo na nadanje imaju i Francuzi, jer Embid poseduje i njihov pasoš.

Zanimljiv odgovor na ovo pitanje imao je Grant Hil, direktor košarkaške reprezentacije Amerike. On je naveo i da je razgovarao sa Embidom na temu odabira reprezentacije.

- Samo ću jednostavno da odgovorim, a to je da, razgovarao sam sa njim. On ima opcije, on je sjajan igrač. Znaš, videćemo...Videćemo kako će se sve to odigrati - izjavio je Hil.

Hil je povodom intervjua za tamošnje medije čestitao košarkašu sklapanje braka sa Anom de Paulom.

džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Francuski selektor Vensan Kole je u aprilu rekao da je Embidov tajming braka uticao na to da on ne igra na svetskom prvenstvu koje počinje krajem avgusta.

Pomenuti košarkaš će morati da obavesti košarkašku organizaciju FIBA, kako bi imao pravo učešća na Olimpijadi i ostalim reprezentativnim takmičenjima.

Ukoliko bi superstar Filadelfije izabrao Ameriku - imao bi velike šanse za zlato na Olimpijadi, dok bi se, ukoliko izabere Francusku priključio Furnijeu, Goberu, Vembanjami, Batumu i pokušao da Amerikancima "pomrsi račune".

Dani raspleta su pred nama. Izgleda da nećemo dugo čekati na odluku MVP-ja ligaškog dela u sezoni 2022/2023.

(Telegraf.rs)

Video: Tuča na NBA parketima: Udarili centri jedan na drugog, hvatali se za gušu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA