Pešić o strancima u reprezentaciji Srbije: "Nismo našli pravog u ovom trenutku"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Ističe Pešić da će to jednog dana biti neminovnost

Stranci trenutno nemaju mesta u košarkaškoj reprezentaciji Srbije, zaključak je posle konferencije selektora Orlova Svetislava Pešića!

Razlog je taj što Srbija trenutno nema razloga da angažuje nekog stranca sa srpskoim pasošem kako bi pomogao, mada Pešić ne odbacuje mogućnost da se to ubrzo desi.

- Što se stranaca tiče, ponavljam, u ovom trenutku nema potrebe za strancima, jer na tim pozicijama na kojima bi trebalo da bude igrača, takvih nema. Jednog dana. Kada? Ne znam. Sigurno će se desiti i u reprezentaciji Srbije, hoćemo li biti mi tu, verovatno ne. Ja sigurno neću biti kao trener tu. Biću u srpskoj košarci uvek - rekao je Pešić na konferenciji i dodao:

- Nemam nikakav problem sa strancima u reprezentaciji. Ukoliko zadovoljavaju određene kriterijume. Identifikacija sa zemljom, životom u zemlji. Pitate me, a znate. Mi nismo sami na svetu, sve zemlje u okruženju igraju sa strancima, neke su promenile pet-šest stranaca. Sve, pa i najbolje koje su tu poptu Španaca, koji su najbolji po rezultatima, imaju ih i oni. Košarka je globalni sport, sve je moguće. Nismo takvog našli u ovom trenutku.

(Telegraf.rs)

Video: "Nema tu nikakvih tajni": Pešić objasnio zašto Jokić ne igra za reprezentaciju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA