Budućnost dobila pojačanje: Fantastični šuter sa evroligaškim iskustvom stigao u Podgoricu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Doskorašnji košarkaš Bešiktaša Alerik Frimen novo je pojačanje kluba iz Podgorice

Doskorašnji košakaš Bešiktaša Alerik Frimen novo je pojačanje Budućnosti, objavio je podgorički klub na svom zvaničnom Tviter profilu.

Ovaj 28- godišnji košarkaš je prošle sezone u dresu Bešiktaša prosečno beležio 18.9 poena po meču.

Pomenuti košarkaš koji igra na poziciji beka, ima i evroligaško iskustvo. U najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju nastupao je kao igrač Asvela.

- Reč je o momku koji je dokazani skorer, odličan sa distance, a u Bešiktašu je u proseku ubacivao 18,9 poena po meču. Iako igra na poziciji beka, može da bude i sekundarni organizator igre, jer voli da igra sa loptom u rukama. Prepoznat kao odličan šuter i u karijeri nije šutirao ispod 38 odsto van linije 6.75 - naveli su Podgoričani na zvaničnom sajtu.

Frimen je svoju košarkašku karijeru započeo u NCAA ligi gde je nastupao za Bejlor i NC Stejt, a evropsku priču počeo je u mađarskoj Albi Fehevar, odakle se preselio u tursku Bursu.

Za taj tim je igrao u dva navrata, a u međuvremenu je nastupao i za kineske Šenzen i Kvindago, kao i za Asvel.

Nakon drugog mandata u Bursi polusezonu je nosio dres gigata iz Moskve - ekipu CSKA a nakon toga je prešao u Veneciju. Poslednju sezonu je završio u Turskoj - odnosno u ekipi Bešiktaša.

Podsetimo, pre Frimena Budućnost je u svoje redove dovela Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića i Marvina Džonsa, dok su ugovore sa klubom produžili Marko Jagodić - Kuridža i Aleksa Ilić.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Budućnosti na engleskom urlao na igrače: You play like pu..y

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA