Još jedno pojačanje Partizana! Ponitka potpisao na dve godine!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Drugo pojačanje u istom danu

Kao što smo najavili još u sredu, poljski košarkaš Mateuš Ponitka potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, objavio je klub.

Vrlo zvučno ime u ekipi iz Humske će popuniti upražnjeno mesto nakon odlaska Joanisa Papapetrua. Upravo njih dvojica su zamenili mesta u Panatinaikosu odnosno Partizanu.

Nekadašnji košarkaš Varšave, Prokoma, Ostendea, Zjelone Gore, Karšijake, Lokomotive, Zenita i Ređo Emilije bi trebalo da ima važnu rolu u ekipi Željka Obradovića i to na oba kraja terena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Reprezentativac Poljske je u protekloj evroligaškoj sezoni u proseku imao 8,2 poena, 5,2 skoka i 2,4 asistencije, dok je u grčkom prvenstvu bio još bolji sa 9,2 poena, 3,7 uhvaćenih lopti i 2,9 podeljenih dodavanja.

Ponitka je sa nacionalnim timom prošlog septembra igrao u polufinalu Evrobasketa pošto je beležio 13,4 poena i preko 5 skokova i asitencija u proseku.

On je drugo pojačanje Partizana u istom danu, pošto je prethodno Ognjen Jaramaz takođe stavio paraf na dvogodišnju saradnju.

(Telegraf.rs)

Video: Eksplodirala Arena zbog nove pobede Partizana: Igrači "tukli" Nanelija zbog trojke za trijumf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan Grobari Jug 1945.

    13. jul 2023 | 12:47

    -Ognjen Jaramaz i Ponitka su odlicna pojacanja, ono sto je + za Partizan jeste da su oboje spremni igraci i da je Zoc znao sta radi, nije trcao pred rudom covek je sa planom i programom doso u klub da podigne Partizan. Ponitka je 100 % bolji od Papapetrua i to definitivno ima sut prodor odbranu, sad se ocekuje centar prema informacijama bice jos 2 detonacije tako da Partizan sa Zocom ima sve.

  • 🔴🔵⚪

    13. jul 2023 | 12:26

    Veoma dobro pojacanje. Jos dobar centar, plej i nas brat Mirota🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA