I to se desilo! Španci neće osvojiti neko košarkaško takmičenje, Izrael ih šokirao na U20 Evrobasketu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Neverovatan ishod meča na Kritu

Verovali ili ne, Španija neće osvojiti neko košarkaško takmičenje na kojem učestvuje. Aktuelni su svetski prvaci u seniorskoj konkurenciji i onoj starosti do 19 godina, evropski prvaci takođe u seniorskoj konkurenciji, kao i onoj do 18 godina. Real Madrid je osvajač Evrolige, Gran Kanarija je najbolja u Evrokupu. Ali neće biti šampioni Starog kontinenta u kategoriji do 20 godina. 

Naime, poklekli su već na prvom koraku nokaut faze takmičenja na Kritu od Izraela! Tokom gotovo celog toka meča su gubili, a presudila je katastrofalna poslednja četvrtina tokom koje je Furija dala možda i istorijski minimum od sedam poena.

Nije se ni Izrael nešto proslavio, ali je ipak bio dovoljno dobar da dođe do pobede i najvećeg šoka na Evrobasketu za igrače do 20 godina. Reprezentacija iz Levanta je tokom grupne faze takođe imala jako šarene i pomalo bizarne rezultate, jer je dobila Tursku, a izgubila od Belgije i Italije, sa kojom naši košarkaši igraju ovog popodneva od 17.30 časova.

Pobedu Izraelcima su donela faktički dva igrača - Danijel Volf koji je imao 21 poen i 13 skokova, a Noam Jakov je ubacio 16 poena.

Kod Španaca je iznad proseka odigrao samo Ruben Domingez koji je ubacio 10 poena, svi ostali bili su jednocifreni.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA