Debakl mladih košarkašica u borbi za bronzu na EP: Ništa od medalje, Španija slavila sa čak 28 poena razlike

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Presudila je vrlo loša završnica treće, kao i četvrta četvrtina

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije starosti do 18 godina ostala je bez medalje na Evropskom prvenstvu u turskoj Konji, pošto je doživela težak poraz do selekcije Španije u meču za treće mesto i bronzanu medalju - 52:80.

Izabranice Milana Vidosavljevića nisu uspele da ispariraju Špankinjama ni u jednom segmentu, pa su košarkašice sa Pirinejskog poluostrva završile kao bronzane na ovom Evropskom šampionatu.

Napad je bio glavni problem naših košarkašica tokom dobrog dela meča. Vrlo loši procenti, pogotovo na šutu za tri poena, gde su se kretali ispod 20% uslovili su da Srbija pretrpi neprijatan poraz u borbi za bronzanu medalju.

Već na poluvremenu je Srbija gubila sa 11 poena razlike, na samom početku nastavka rodila se nada da bi naše devojke možda i mogle nešto da urade, ali je Španija tu nadu brutalno ugasila serijom 10:0, kojom je otišla na +17.

U poslednjoj četvrtini je prednost išla i do +30 za Španiju, tako da je bilo samo pitanje kojom će razlikom meč biti završen.

Jedina raspoložena u našem timu bila je Marija Avlijaš sa 25 poena uz četiri skoka, a dvocifrena je bila i Katarina Knežević sa 10 poena. Sve ostale devojke zbirno su dale 17 poena.

U Španiji su poeni bili lepo raspoređeni - Marina Mata je dala 14, koliko je ubacila i Ines Sotelo, dok su Laja Konesa i Ijana Martin dale po 12 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA