Najavio kraj: Rudi Fernandez se oprašta od nacionalog dresa nakon Olimpijskih igara

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Obećao sam ocu da će Olimpijada u Parizu biti moje poslednje reprezentativno takmičenje"

Košarkaš Real Madrida i kapiten reprezentacije Španije Rudi Fernandez, naveo je da će Olimpijske igre u Parizu 2024. godine biti njegov poslednji turnir u nacionalnom dresu.

Tom odlukom ispuniće obećanje ocu koji je preminuo 2022. godine.

- Obećao sam ocu da će Olimpijada u Parizu biti moje poslednje reprezentativno takmičenje - istakao je španski košarkaš.

Fernandez je bio počastvovan što se njegovo ime našlo na spisku za predstojeće Svetsko prvenstvo.

- Veoma sam srećan što sam se vratio u španski tim sa 38 godina i što me trener i dalje poziva kako bih mogao da pomognem mlađima - ne krije oduševljenje kapiten reprezentacije Španije.

Podsetimo, legendarni košarkaš je sa reprezentacijom Španije dva puta osvajao Svetsko prvenstvo 2006. i 2019. godine, te četiri puta prvak Evrope 2009, 2011, 2015. и 2022. Sa olimpijskih turnira ima dva srebra (2008. i 2012. godine) i jednu bronzu (2016. godine). Na evropskim prvenstvima je osvajao i srebro 2007. godine i bronzu 2013. godine.

Sa Real Madridom je osvojio šest titula u  španskoj ligi, pet trofeja u Kupu Kralja, osam Superkupa, Interkontinentalni kup, te tri trofeja u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Španci iz Fuenlabrade došli da navijaju za Partizan: "Mi smo anti-Madridisti, ne volimo Real"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA