Španija oslabljena na Mundobasketu: Bivši košarkaš Zvezde odjavio Furiju otvorenim pismom

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Imaće Španija problem na poziciji plejmejkera

Predsednik Košarkaškog saveza Španije (FEB) Horhe Garbahosa najavio je da će Rudi Fernandez, Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj igrati za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji, ali će za Furiju veliki problem predstavljati neigranje iskusnog plejmejkera Lorenca Brauna. 

Naime, naturalizovani Amerikanac bio je jedan od ključnih igrača na prošlogodišnje,m Evrobasketu na kojem je Španija osvojila zlatnu medalju, ali će sada propustiti Mundobasket.

Braun se oglasio na društvenim mrežama i objasnio svoju odluku:

- Na žalost, neću učestvovati sa svojom braćom iz tima Španije ove godine na FIBA Svetskom prvenstvu.

- Povredio sam se prošle godine tokom nastupa na Evropskom prvenstvu na kojem smo osvojili zlatnu medalju i nisma imao vremena da se oporavim, već sam odmah uskočio u sezonu 2022/2023.

- Išao sam kod tri lekara specijalista i rekli su mi da je kontinuirani odmor tretman kojim ću biti spreman 100% za predstojeću sezonu. Nadam se da ću imati čast da predstavljam Španiju na Olimpijskim igrama 2024. Posle mnogo razmišljanja i konsultacija, verujem da mi ova odluka daje mogućnost da osvojimo zlato sledeće godine u Parizu.

- Zauvek sam zahvalam Košarkaškom savezu Španije, treneru Skariolu i njegovom timu, navijačima što su me prihvatili raširenih ruku. Nadam se da ću imati priliku da vas učinim ponosnim još jednom- napisao je Braun.

Španija će na SP igrati u grupi G sa Iranom, Brazilom i Obalom Slonovače.

(Telegraf.rs)

Video: Brutalna rampa, pa solo akcija Lorenca Brauna kroz odbranu Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA