Saznajemo! Partizan već preduzeo prve korake nakon što mu je KLS uskratio licencu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 27

Crno-beli su uvereni da će naredne sezone moći da igraju u domaćem šampionatu

Komisija za izdavanje licenci Košarkaške lige Srbije odbila je da izda licence za takmičenje Partizanu, kao i ekipama užičke Slobode, kraljevačke Sloge, kragujevačkog Radničkog i Novog Pazara iz raznih razloga.

Nakon pisanja Sportskog žurnala, Telegrafu je u Partizanu potvrđeno da je crno-belima uskraćena licenca zbog nenastupanja u Superligi Srbije prošle sezone, ali i neplaćenim obavezama prema Košarkaškom savezu Srbije i Regionalnom košarkaškom savezu.

U klubu ističu da su već preduzeli prve korake po ovom pitanju i da će uputiti žalbu nadležnoj komisiji, odnosno Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije.

Isto tako, klub planira da izmiri dugovanja koja ima prema KSS i RKS, posle čega su uvereni da će dobiti licencu za takmičenje za narednu sezonu i da po tom pitanju neće biti nikakvih problema.

Podsetimo, i preostali klubovi imaju pravo žalbe Upravnom odboru KSS. Sloga iz Kraljeva je suspendovana zbog neizmirivanja obaveza prema većem broju košarkaša i košarkašica, Novi Pazar ima dugove prema jednom igraču, kao i KSS i OKS, a račun im je ujedno bio u blokadi.

Kada je reč o užičkoj Slobodi i njen račun je u blokadi i ima dug prema KSS i RKS, dok Radnički iz Kragujevca koji je ove sezone ponovo ušao u KLS ima dugove prema KSS i RKS.

(Telegraf.rs)

Video: Naneli jedva izašao iz Arene: Navijači ga opkolili, jedan hteo da mu uzme kačket

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    4. jul 2023 | 10:59

    Sta ih briga oni ionako nisu Srpski Klub. Igrace u svojoj domovini

  • Neki Tamo

    4. jul 2023 | 10:54

    A porez?

  • Mare

    4. jul 2023 | 11:20

    Pa cekaj, zar nisu oni rekli da ta liga nema veze sa kosarkaskim savezom a sad upucuju zalbu istom? E moj Ostoja, drzi se ti secenja haube.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA