Rajaković otkrio da su u NBA koristili Đorđevićeve akcije, pa pomenuo Obradovića: "To je čovek od kojeg učim"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Novi trener Toronto Reptorsa istakao je da uvek pronalazi vreme da sa Željkom govori o košarci

Kao grom iz vedra neba, ali samo za one neupućene, pre nekoliko nedelja stigla je vest o imenovanju Darka Rajakovića za prvog trenera Toronto Reptorsa. Jedina kanadska franšiza u NBA ligu tako je pala pod rukovođenje srpskog stručnjaka, koji će u narednoj sezoni pokušati da je dodatno podigne kada je u pitanju kvalitet igre.

Rodom iz Čačka, baš kao i najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović, Rajaković je u opširnom intervjuu za Basketball Sphere između ostalog govorio i o odnosu sa šefom struke Partizana, kao i svom razvojnom putu od grada na Zapadnoj Moravi sve do mesta na klupi NBA tima.

Krenuo je iz Crvene zvezde, gde je radio sa malim timovima, ali je osetio da u Srbiji neće moći da dostigne svoj pun potencijal, pa je preko španskih niželigaša našao put do samog vrha.

- Posle rada u Crvenoj zvezdi sam osetio potrebu za učenjem i usavršavanjem. Samo sam hteo da vidim i neki drugačiji sistem rada. U tom trenutku, španska reprezentacija je pravila velike rezultate. Imali su najbolju domaću ligu, i dalje je imaju. Tako da mi je bilo inspirativno da se isprobam u drugoj sredini. Ispostavilo se da je to bio pravi potez, jer sam tu naučio dosta stvari koje su me pripremile za Razvojnu ligu. Pre svega što se tiče međuljudskih odnosa, profesionalizma i pristupa utakmicama. Osnovno obrazovanje koje sam stekao u Srbiji mogao sam da nadogradim u Španiji - naglasio je Rajaković.

Ono što je interesantno jeste da je Rajaković tokom boravka u Finiks Sansima inspirisao tadašnjeg glavnog trenera Montija Vilijamsa da iskoristi jednu od akcija koju je često upotrebljavao Aleksandar Saša Đorđević sa reprezentacijom Srbije.

- Meni se dosta dopala akcija koju je Sale Đorđević koristio sa reprezentacijom. Kasnije sam je pokazao Montiju Vilijamsu, kojem se to takođe dopalo zbog različitih opcija koje ima iz tog napada, pa smo akciju koristili za nas tada u Finiksu - rekao je srpski trener.

Darko Rajaković košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Naglasio se je Rajaković da ima jako dobre odnose sa Željkom Obradovićem, koji mu je inače sugrađanin i da su često na vezi.

- Čuli smo se, naravno. I kada sam preuzeo ekipu i kada su osvojili titulu. Željko mi je dobar prijatelj i veliki mentor. Čovek od kojeg uvek učim. Uvek kada sam u Srbiji, kada imamo priliku da budemo zajedno, nađemo se i pričamo o košarci. Trudimo se da kvalitetno provodimo vreme - istakao je novi trener Toronta.

Vrlo pohvalne reči na kraju intervjua imao je za vlasnika Reptorsa, Masaija Udžirija, za kojeg kaže da je odličan lider i da je kruna njegovog posla bilo osvajanje titule u 2019. godini.

- On je odličan čovek i fantastičan lider. Ima veliko poverenje u ljude sa kojima radi. Veliki su profesionalci i lojalni su mu. To je čovek koji ume da prepozna talentovane igrače  ida formira ekipu tako da se ona takmiči na visokom nivou. Sve je to krunisano osvajanjem titule 2019. godine - zaključio je Rajaković u intervjuu za Basketball Sphere.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Željka Obradovića na otvaranju košarkaške klinike "Dušan Ivković" u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA