Irving ostaje Dončićev saigrač i tokom naredne tri godine, plata prava "sitnica"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dalas odradio najbitniji posao ovog leta

Priča Dalas Maveriksa i Kajrija Irvinga nastavlja se i pored neuspešne prve sezone, ili makar jednog njenog dela. Plejmejker je sa franšizom iz Teksasa potpisao ugovor na tri godine po kom će mu pripasti 126 miliona dolara.

Kako je preneo Šems Čaranija, Mevsi su za dlaku izbegli odlazak jednog od najboljih igrača lige kao fri agenta.

Irving je tokom prošle sezone trejdovan u Dalas iz Bruklin Netsa i na 20 utakmica u proseku davao 27 poena uz 6 asistencija i 5 skokova. On i Luka Dončić nisu uspeli da obezbde ni plasman u plej-in Zapadne konferencije jer je timk zauzeo tek 11. mesto.

Sada već 31-godišnji igrač je rođen u Melburnu u Australiji, ali je rano došao u SAD. Pohađao je čuveni koledž Djuk, a u NBA ligi sa najviše uspeha nosio dres Klivlend Kavalirsa. Osim Bruklina igrao je još i za Boston Seltikse.

Sa Kavsima je bio šampion 2016. godine, ukupno osam puta Ol-star igrač, dok je i u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država imao velika dostignuća osvojivši zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

U noći između petka i subote ugovor sa Mevsima potpisao je i povratnik Set Kari. Ovo će biti njegov treći mandat u klubu, a u ekipi bi trebalo da bude tokom naredne dve godine.

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA