Može li "faktor Panter" i najveći ugovor u istoriji srpske košarke da utiču na ostanak Kampaca u Zvezdi?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 62

Kako bi produženje ugovora kapitena Partizana moglo da utiče i na večitog rivala

Partizan je u četvrtak objavio vest koja je odjeknula u čitavoj evropskoj košarci - kapiten kluba Kevin Panter potisao je novi dvogodišnji ugovor, iako je na stolu imao bogatiju ponudu Barselone.

Ipak, Panter se odrekao određenog dela novca, kako bi nastavio da predvodi Partizan.

Crno-beli su tako zahvaljujući svemu što su uradili, ali i atmosferi i navijačima koji su tokom čitave sezone iz nedelje u nedelju pravili nestvaran ambijent, uspeli da pobede Barsu i da osiguraju ostanak igrača koga su želeli gotovo svi klubovi Evrolige.

Sa sličnom situacijom se susreće i Crvena zvezda, koja će voditi veliku bitku oko ostanka Fakunda Kampaca. Iako su mnogi španski mediji odavno objavili da je Argentinac sve dogovorio sa Real Madridom, ništa nije ozvaničeno, a kako saznajemo, Zvezda mu nudi ozbiljan novac i najveći ugovor u istoriji srpske košarke, kojim bi nadmašio novi ugovor Kevina Pantera s Partizanom, kako bi Argentinca ipak zadržala na Malom Kalemegdanu.

Kampaco je za kratko vreme postao miljenik navijača, povezao se sa njima i prija mu kada sa tribina čuje skandiranje Argentini i kada ga saleću ispred hale da potpisuje stotine autograma ili za fotografiju.

Čak ni novac nije problem, jer problem kod Kampaca je drugačije prirode, jer je tu mnogo utiče i porodica i njihova želja, a trenutno u odnosu na Beograd prednost ima Madrid.

Ali, u Zvezdi se i dalje nadaju da će ubediti Argentinca da ostane. Pored ozbiljnog ugovora, faktor su i navijači, to što u Beogradu ima status božanstva među zvezdaški nastrojenim građanima.

Fakundo Kampaco Foto: Marko Jovanović

A čak bi i ostanak Kevina Pantera mogao indirektno da utiče i na Kampaca. Kao što je Panter ovim potezom zauvek kupio navijače Partizana i ulazi u legendu kao verovatno najveći stranac u istoriji crno-belih, isti status bi mogao da stekne i Kampaco.

Takođe, Zvezda bi sledeće sezone mogla da ima još jači tim i ambiciozniji projekat nego što je to bilo prošle sezone, a bitan faktor je i to što Duško Ivanović sklapa tim od samog starta sezone ovoga puta.

Zvezda i Partizan su prošle sezone razvili ozbiljno rivalstvo kroz 10 mečeva, gde je na kraju Partizan izašao kao pobednik u finalu ABA lige, dok je Zvezdi uteha bila pobeda u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Kampaco će možda imati ambiciju da nastavi to rivalstvo, kao i rivalstvo sa Kevinom Panterom, koji je lider večitog rivala.

Ali, ovaj ostanak Pantera sigurno će uticati i na Zvezdu, da učini sve što je u njenoj moći da poput Partizana zadrži svog najboljeg igrača i pokaže da ima podjednake ambicije kao i crno-beli sledeće sezone.

Narednih dana bi trebalo da vidimo i konačan rasplet.

Zvezda je već potvrdila dolazak Dejana Davidovca, takođe je dogovoren i ostanak Luke Mitrovića, a novo pojačanje bi trebalo da bude Miloš Teodosić, koji bi trebalo da se dopunjuje sa Argentincem na pleju.

(Telegraf.rs)

Video: Kampaco kiti trubače posle pobede nad Fenerom ispred Pionira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    30. jun 2023 | 14:52

    Boli vas mnogo što panter ostaje ju ju

  • Dragan

    30. jun 2023 | 15:20

    Al pazi ti oni porede doprinos Pantera i kampaca,pa sta je taj kampaco uradio u klubu iz zeleznika

  • terza1.

    30. jun 2023 | 15:04

    Najveći ugovor ima igrač FMP-a, 1.8 miliona za 6 meseci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA