Još jedan biser Mege odlazi u Evroligu: Danko Branković se vraća u minhenski Bajern na poziv Pabla Lasa

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Hrvatski reprezentativac već je bio deo ovog kluba

Još jednom se potvrđuje da je Mega rasadnik mladih talenata. Ružičasti klub koji je podario mnoge sjajne košarkaše sada je katapultirao još jednog u Evroligu, pošto je Danko Branković postao član Bajerna iz Minhena.

On je u Megu stigao prošlog leta iz Bajerna, a pošto je prethodno bio član zagrebačke Cibone. Ove sezone prikazao je sjajne partije i prosečno je beležio 12,6 poena po meču uz sedam skokova i 1,9 blokada uz prosečan indeks korisnosti od 16,2 poena.

U Superligi Srbije bio je i bolji, pošto je imao 16,8 poena uz 10,5 skokova i 1,8 blokada po meču, čime je faktički zaorkužio sjajne dabl-dabl partije.

Hrvatski reprezentativac je za klupski sajt Mege istakao da je jako srećan zbog vremena provedenog u Beogradu.

- Pre svega, želeo bih da se zahvalim Megi i svim članovima ove organizacije, trenerima i saigračima, na odličnoj godini mog života koju ću uvek pamtiti sa radošću i smeškom. Zahvaljujem i Bogu što mi je poslao tako otvorene i pozitivne ljude u moj život koji su me dočekali kao svoga. Iako sam pre dolaska čuo sve najbolje o klubu, zaista nisam verovao da ću sa ovako punim srcem i brdom lepih uspomena napustiti ovo moje životno poglavlje. Još jednom hvala Mega - rekao je Branković.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KK Mega (@bcmegabasket)

(Telegraf.rs)

Video: Danilo Anđušić nakon poraza od crveno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    22. jun 2023 | 16:05

    Pablo Laso - vrhunski stručnjak, konkretno jedan od najboljih u Evropi a pored toga u svakom smislu najveći gospodin među trenerima. Na sve to nema trunke sujete. Šteta što Zvezda nije bar konkretnije pokušala da ga angažuje, bar tako sam Pablo reče. Čova nam je pominjao kao razlog razilaženja zdravstvene probleme a Laso je na to odgovorio da je on zdravstveno spreman da radi a da sa njim iz Zvezde niko nije pregovarao.? Malo da se našalim, s obzirom da je imao probleme sa srcem a kakve utakmice i kakvi pritisci su ovde kod nas, za njegovo zdravlje je bolje što nije deo naše košarke. Finale EL je obična utakmica u odnosu na bilo koji meč iz ove serije Zvezda - Prtizan. Mi bi smo to što imamo samo trebali malo da uobličimo i upristojimu. Inače ko igra i odigra u ovakvoj atmosferi postaje pravi ratnik bez mane i straha.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA