Promene u Žalgirisu: Legenda menja Motiejunasa

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Novi Generalni menadžer litvanskog kluba postaće Paulijus Jankunas, nakon što je Paulijus Motiejunas napustio to mesto i postao Generalni menadžer Evrolige

Žalgiris je objavio da je klub dobio novog Generalnog menadžera, a to je Paulijus Jankunas. Nekadašnji centar litvanske reprezentacije i kluba iz Kaunasa će na tom mestu zameniti Paulijusa Motiejunasa, koji je će pomenutu funkciju obavljati u Evroligi.

Nakon što je Evroliga izglasala nepoverenje Maršalu Glikmanu, u igri je bilo nekoliko kandidata koji bi ga nasledili. Izbor je pao na Motijeunasa, koji je i sam izrazio želju da preuzme posao.

- Bilo je razgovora. Naravno, to je prestižna funkcija. Ako postoji poverenje svih timova... Koji košarkaški radnik ne bi želeo da bude izvršni direktor Evrolige? Velika je odgovornost, sjajan turnir, sa vrhunskim tmovima, najbolje takimčenje u Evropi. Ne želim da se pretvaram da me ne interesuje. Imaćemo sastanak vlasnika, razgovarati i videti kako će sve proteći. Imaćemo odluku u junu ili najkasnije krajem leta - izjavio je svojevremeno novi Generalni menadžer Evrolige.

Motiejunas je u Žalgiris došao 2007. godine i obavljao posao direktora komunikacija. Vremenom je napredovao, postao je Generalni menadžer, a od 2013. godine predsednik i vlasnik kluba.

Može se reći da je klub dobio dostojnu zamenu na mestu Generalnog menadžera. U pitanju je Motiejunasov doskorašnji zamenik, Paulijus Jankunas.

On je gotovo čitavu igračku karijeru proveo u Klubu iz Kaunasa, izuzimajući sezonu koju je proveo u Himkiju. Bilo je to u sezoni 2009/2010.

Nakon imenovanja na novu poziciju Jankunas nije krio zadovoljstvo, istakavši da je mnogo naučio od Motiejunasa.

- Raspoloženje je veoma dobro, veoma sam srećan, ali shvatam da je odgovornost velika. Tokom prošle godine u Žalgirisovoj administraciji naučio sam mnogo od Motijeunasa, on je bio osoba koja mi je pokazala kako sve funkcioniše. Kako je rekao, ne ostavlja me ovde samog. Ovo je cela organizacija Žalgirisa sa svim odeljenjima i ljudima koji umeju da rade svoj posao, koji su to radili do sada, i doveli Žalgiris na ovaj nivo na kome je danas. Oni će nastaviti da rade sa nama. Samo se pridružujem drugim aktivnostima i veoma sam srećan zbog toga- zaključio je legendarni centar.

Podsetimo, Jankunas je svoju 19-godišnju profesionalnu karijeru započeo 2003. godine u Žalgirisu. U sezoni 2009/2010 potpisao je za Himki, da bi se potom odmah vratio u tim iz Kaunasa gde je i završio karijeru.

Sa litvanskim timom osvojio je 15 titula šampiona svoje zemlje, a 2018. godine uspeo je da se domogne i fajnal fora Evrolige u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA