≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Partizan opet bolji od Zvezde! Crno-beli vode sa 2:0 u finalu ABA lige, imaju tri meč lopte za titulu

Vreme čitanja: oko 8 min.

Još jedna bolja izvedba košarkaša Partizana od svojih protivnika

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana su po drugi put odbranili svoj parket, savladali su još jednom Crvenu zvezdu sa 87:78, čime su došli do vođstva od 2:0 i imaće tri meč lopte, od čega naredne dve na gostujućem terenu!

U ovoj utakmici je dosta bilo interesantnije, intenzivnije sa obe strane. Prvo poluvreme je doslovno vrvelo od dobre košarke i raspoloženih ekipa, dok se jedan tim ugasio u drugom poluvremenu. Za razliku od prvog duela, ovde se u nastavku igre "ugasila" Zvezda.

Crvena zvezda je od početka sada ušla bolje u meč, nekako su odolevali napadima Partizana i uspevali su da drže korak. To je išlo sve do poluvremena, Partizan je bio taj koji je nekada morao da juri zaostatak, ali je odmah potom i vodio.

Na poluvremenu se otišlo sa identičnim rezultatima na semaforu, ali, potom kreće simultanka Partizana. Ruku na srce, ima za čim da žali Zvezda, nudili su se košarkaši Partizana u nekoliko navrata, praktično su poklanjali Zvezdi priliku, ali crveno-beli nisu uspeli da odole, na sreću Partizana. Crno-beli su opet bili ta ekipa koja je vodila glavnu reč i došli su do zaslužene pobede i vođstva.

Najbolji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli i Alen Smailagić sa po 15 poena, dok su po 13 dali Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 13. Kod Crvene zvezde je najbolji bio Nemanja Nedović sa 21 poenom, on je jedini i bio raspoložen, dok je Dobrić dodao 11.

Serija se sada seli u Pionir, gde će Zvezda u naredna dva meča biti domaćin.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

Partizan - Crvena zvezda 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16)

Partizan: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Papapetru, Eksum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

Crvena zvezda: Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Ilić, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil

TOK MEČA:

00:00 (87:78) - Kraj meča!

01:13 (84:76) - Ledej je polovičan sa linije penala. Greši Luka Mitrović u napadu, gubi ponovo loptu. Pogađa Džejms Naneli trojku i verovatno rešava meč! Promašio je Kampaco trojku, dok Bentil pogađa iz ofanzivnog skoka.

03:03 (78:74) - Prolazi lako Mitrović i lako poentira iz polaganja. Anđušić je ostao sam, pokušao je da pogodi trojku, ali je promašio. Pogađa Luka Vildoza trojku svoju drugu na meču. Mitrović je potom promašio uz kontakt, potom i Eksum na drugoj strani.

04:49 (78:69) - Lep potez Vildoze za Mitrovića i on poentira. Uspeva Joanis Papapetru da pogodi fejdavej, dok Nedović lako poentira na drugoj strani. Odličan potez Anđušića i Lesor poentira uz faul.

06:26 (74:65) - Nova greška Lazarevića, ovoga puta je nagazio liniju. Kažnjava to Danilo Anđušić i lako poentira u kontri. Faul u napadu pravi Luka Mitrović.

07:04 (72:65) - Pogađa Luka Vildoza trojku sada, njegovu prvu na ovom meču. Šta promašuje Lazarević sada, kakav zicer. Ostao je Kampaco sam, ali je promašio otvorenu trojku i sada će Danilo Anđušić imati dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo, a i drugo.

08:43 (70:62) - Ostaje Naneli sam, promašuje trojku, ali potom faul pravi Hasan Martin. Onda Amerikanac igra odličnu odbranu, tera Lesora na grešku. Uzeo je Dobrić jako težak šut i promašio je čitav obruč. Siguran je Jam Madar sa poludistance.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

IV četvrtina

00:00 (68:62) - Oba puta je precizan Petrušev sa linije penala. Želeo je Naneli da postigne još jednu trojku, ali je promašio. Kakav promašaj Petruševa. Pogađa Zek Ledej trojku! Vraća i Branko Lazić!

01:30 (65:57) - Pogađa jedno od dva bacanja Zek Ledej. Opet izgubljena lopta Zvezde, opet je Petrušev bio taj koji se spetljao i naterao svoje saigrače na izgubljenu loptu. Vildoza sada poentira iz kontre. Pogađa Naneli veoma lepu trojku sada.

03:00 (61:55) - Pravi sada Martin faul i šalje Lesora na liniju penala. Oba puta je poentirao Francuz, dok Dobrić ima na drugoj strani dva bacanja. Oba puta je precizan i Dobrić. Faul u napadu pravi Eksum. Ne koristi to Zvezda, ali i Panter potom promašuje torjku.

04:26 (59:53) - Martin je išao ka košu i promašio je pored Pantera, potom je usledio faul i Eksum nad Petruševom. Pogodio je jedno centar Zvezde, a drugo je promašio. Imao je potom i Naneli tri slobodna bacanja i iskoristio je sva tri. Dobrić prolazi sada i dolazi do poena.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

05:19 (56:50) - Zakucava Lesor pored Mitrovića. Sada greši Zvezda u napadu, Nedović pravi faul. Lesor dobija novu loptu i ponovo zakucava. Promašio je otvorenu trojku Bentil na drugoj strani, Partizan ima priliku da dođe do veće prednosti i to koristi Džejms Naneli.

06:34 (49:50) - Prolazi Nemanja Nedović pored Pantera i pogađa naslanjajući loptu na tablu. Odmah uzvraća i Zek Ledej pored Bentila. Promašio je Nedović trojku, dok je Bentil uhvatio loptu i poentirao je iz naskoka.

08:13 (47:46) - Isteklo je vreme za napad Zvezde i koš Bena Bentila se neće računati. Smailagić je promašio polaganje, dok je potom napravio grešku u koracima. Načinjen je faul nad Mitrovićem, koji će imati dva bacanja. Oba puta je siguran. Oduzeo je loptu Marković, krenuo je u kontru, bacio je do Kampaca koji je promašio trojku, ali Madar ne maši na drugoj strani.

III četvrtina

00:00 (44:44) - Završio je na liniji penala Luka Mitrović, ali je prvo promašio, dok je drugo pogodio. Ostao je Nedović na parketu, čini se da je zadobio udarac. Nastavljen je i Nemanja je pogodio trojku.

02:10 (40:38) - Poentira i Papapetru, po prvi put na meču. Kampaco je želeo za tri, promašio je, a lopta je od Lesora izašla u aut. Ostao je Nedović sam i pogodio je trojku. Opet Papapetru pogađa. Nedović je imao dva bacanja potom, iskoristio je oba. Pravi faul Smailagić.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

04:04 (34:33) - Želeo je Kampaco da postigne trojku, promašio je, a Martin je gurnuo loptu u aut. Kakvo zakucavanje sada Smailagića! Pogodio je Lazić jedno bacanje. Greši sada Smailagić i gubi loptu. Sada je i Zvezda izgubila loptu, ostao je sam Nedović i pogodio je trojku iz ugla. Ipak je dvojka.

05:55 (32:30) - Zakucava Alen Smailagić još jednom. Pogađa trojku sada Kevin Panter, njegova prva na ovom meču. Promašio je Vildoza prvo bacanje, promašio je i drugo. Napravio je faul u napadu Anđušić.

07:15 (27:28) - Loše je Luka Vildoza sada odigrao, promašio je polaganje i lopta ide za Partizan. Promašio je Luka Vildoza trojku, ali je potom uspeo da ukrade loptu. Ostao je sam Stefan Marković i pogodio je trojku. Pravi faul u napadu Stefan Marković sada.

09:05 (25:25) - Ušao je Luka Vildoza po prvi put u igru u ovoj finalnoj seriji, odmah je šutnuo trojku i promašio, ali je uhvatio loptu. Pogađa trojku Ognjen Dobrić sada i na isteku napada dovodi Zvezdu u prednost. Smailagić se odlično snalazi na drugoj strani i poentira.

II četvrtina

00:00 (23:22) - Ostaje Alen Smailagić ponovo sam i ponovo zakucava. Pogađa trojku još jednu Kampaco.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

01:19 (20:19) - Kakva trojka Kevina Pantera! Neverovatan koš, dok na drugoj strani Petrušev zakucava preko Lesora. Kampaco je zaradio faul Eksuma i poentirao je sa linije penala. Eksum je promašio sada na drugoj strani, dok Dobrić poentira u kontri.

03:06 (17:14) - Poentira Mitrović, dok je Ledej sada promašio otvorenu trojku. Lepo je kasnije nastavio Partizan svoju akciju, Smailagić je ostao sam i zakucao je iza leđa. Promašila je Zvezda sad napad, dok Lazić čini faul na Lesoru. Mitrović je sada promašio pored Lesora, dok Eksum ne pogađa trojku.

04:38 (13:10) - Loš napad Partizana, Madar je morao da šutne s centra, potom je želeo Nedović u ranoj fazi napada, nije pogodio, ali je lopta došla ponovo u ruke Crvene zvezde.

05:26 (13:10) - Ostao je potpuno sam Džejms Naneli u korneru i nije mu bilo tešok da pogodi trojku. Potom je na drugoj strani ostao sam i Kampaco, potom i Lazića, ali se nijedan nije odvažio na šut. Ostao je lazić sam u uglu na svojoj poziciji, ali nije pogodio trojku, ali su došli do napada i Kampaco daje trojku.

Košarka ABA liga finale Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

07:02 (8:7) - Nedović sada postiže prve poene za Zvezdu, i to trojka u poslednjim sekundama. Promašio je Madar preko igrača Zvezde, imala je Zvezda kontru, ali je Hasanu Martinu ispala lopta iz ruku. Pokušao je Panter za tri potom, nije bio precizan, dok je Bentil izjednačio. Nova trojka Zeka Ledeja.

08:48 (5:0) - Otvara ovu utakmicu Alen Smailagić poenima uz faul Martina i imaće priliku za dodatne poene. Morao je Bentil da uzme težak šut i nije bio precizan, dok Smailagić poentira na drugoj strani još jednom. Odličan početak meča za ovog košarkaša.

KOMENTAR PRE MEČA:

Dugo očekivano finale ABA lige je konačno počelo i donelo je prvi trijumf Partizana na svom terenu, a već je na red stigao i drugi duel, takođe u Beogradskoj areni, gde će im još jednom gostovati Crvena zvezda. Crno-beli jesu favorit, a eventualnom pobedom bi dospeli na korak od osvajanja titule.

Kladionice su upravo ulogu favorita naklonili Partizanu, dok su ozbiljno potcenile Crvenu zvezdu. Takav ishod nije bio totalno neočekivan zbog prve utakmice, gde su crno-beli slavili sa 88:80, i to iako su imali prednost od 20 poena na poluvremenu.

Uspela je Zvezda malo da se konsoliduje u drugom poluvremenu, u jednom trenutku si prišli na tek šest poena zaostatka i imali su dva napada, ali Kampaco i Nedović nisu bili precizni.

Luka Vildoza je pod upitnikom, ali, već je izašao na zagrevanje i najverovatnije će konkurisati za tim. Takođe, Partizan će moći ponovo da računa na Aleksu Avramovića, koji bi mogao da dobije minute u ovoj utakmici pošto se oporavio od loma šake.

(Telegraf.rs)

Video: Grobari žestokim vređanjem zasuli igrače Zvezde na putu ka tunelu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bajko

    15. jun 2023 | 22:20

    Ovaj Đurović na Areni samo što ne zaplače.SSamo o Zvezdi priča ni reči Partizanu.

  • Djole

    15. jun 2023 | 19:27

    Neka bude dobra kosarka i bolji pobedi. Pozdrav za sve normalne ljude ako ih uopste ima vise

  • CZ

    15. jun 2023 | 22:08

    Bruka od suđenja,kroasani bolje da ne dolazite u pionir

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA