Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatna priča Jokićevog saigrača: Od skladišta napravio "kuću košarke" i doveo celu ekipu da trenira tamo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Aronu Gordonu je njegov novi dom pomogao da svoju igru podigne na viši nivo

  • 1
Aron Gordon Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa osvojili su svoju prvu i istorijsku NBA titulu ove sezone. Tim kome mnogi nisu davali velike šanse prilično ubedljivo je osvojio trofej, pružajući izvanredne partije tokom čitave sezone.

Trener Majk Meloun je napravio kompaktan tim koji je delovao jako moćno. Pored srpskog reprezentativca Nikole Jokića koji je cele sezone bio na visini zadatka, pritom osvojivši i nagradu MVP finala, u pohodu na šampionski pehar istakli su se i drugi igrači poput Majkla Portera, Džamala Mareja, Kristijana Brauna.

Ipak, diskretni heroj Denver Nagetsa je Aron Gordon. Svoju NBA karijeru započeo je 2014. godine, gde je kao 4. pik na draftu izabran od strane Orlando Medžika.

Aron Gordon Foto: Tanjug/AP

Dok je nastupao za Orlando imao je u planu da za sebe napravi dom sa terenom za basket, teretanom i drugim potrebnim stvarima za trening kako bi mogao da vežba u bilo kom trenutku. Mnogi mu u prvi mah nisu verovali.

Gordon je u martu 2021. godine trejdovan u Denver i od tad kreće njegov napredak. Pružao je dobro partije, a nakon što je sa Nagetsima 2022. godine ispao od kasnijeg šampiona Golden Stejta u prvoj rundi plej-ofa rešio je da ideju o svom domu sa svim uslovima za trening sprovede u delo.

Kupio je staro skladište u veoma neupadljivom, uvučenom delu Denvera. Zatim ga je preuredio u dvospratnu kuću sa spavaćom sobom, spavaćom sobom za goste, novim podom i stepeništem. U kući postoji teren NBA formata, sauna i kompletna teretana koja je premeštena iz njegovog stana u Orlandu.

Gordonova skladišna kuća poseduje i veliku kuhinju sa trpezarijom, veliki bar i garažu. Igraonica sa stolom za bilijar i starinskim automobilom doprinose atmosferi.

Košarkaški deo kuće je završen prošlog leta, a nedavno se tamo i preselio stekavši sve potrebne dozvole oko legalizacije.

Najviše pažnje u njoj privlači teretana. Na zidovima se ističu slike poznatih ličnosti iz različitih žanrova, od Baraka Obame do Brus Lija.

- Doveo sam sve tamo, od Muhameda Alija do Brus Lija. Osećaš se velikim dok te gledaju.. Ne možeš da se šališ - istakao je Gordon.

I baš u njegovoj kući, ekipa Denver Nagetsa je više puta organizovala druženja, ali i treninge uz "tim bilding", što je dodatno pomoglo da atmosfera u ekipi bude sjajna.

Njegov mukotrpan i naporan rad u teretani se odmah isplatio. U svojoj najboljoj sezoni u klubu prosečno je beležio 16.3 poena, 6.6 skokova i 3 asistencije. Kao nagrada došla je i NBA titula, prva u istoriji za Denver i prva za Gordona posle devet godina karijere u najjačoj ligi na svetu.

Ipak, Gordon je doživeo i razočarenje jer nije bio pozvan na ovogodišnji Ol-star meč, iako je njegov klub imao najbolji skor u Zapadnoj konferenciji.

Gordon je u protekloj sezoni pokazao sposobnost da bude timski igrač, prihvatajući komplementarnu ulogu iza Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Posebno se isticao u odbrani gde je sa uspehom čuvao igrače poput Taunsa, Duranta, Džejmsa.

Nakon što je sudija označio kraj 5. utakmice, a na semaforu stajalo 94:89, bilo je jasno da je Denver novi šampion lige. Gordon nije mogao da obuzda osećanja. Niz lice zvezde Denvera potekle su suze radosnice. Sav trud se isplatio.

Aron Gordon Foto: Tanjug/AP

Gordon se nakon toga osvrnuo i na svoj košarkaški put.

- Razmišljao sam o odrastanju, ceo svoj život, sva ta rana jutra.. Sve se vratilo! - izjavio je Gordon.

Njegov saigrač iz Denvera Majkl Porter se, slaveći uspeh, osvrnuo i na Gordonov novi dom

- Moram da vidim gotov proizvod teretane. Moram da dođem tamo - rekao je Porter

Iz svega ovoga se izvodi zaključak da je Denver zaista šampionski tim, sa fantastičnom hemijom unutar ekipe.

(Telegraf.rs)

Video: Aron Gordon: Jokić je spektakularan igrač. drukčiji od svih! To što je uradio je ludilo!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA