Anđušić oprezan posle pobede: "Očekujemo odgovor Zvezde, nisu igrali sa energijom"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Podsetimo, drugi meč finalne serije na programu je u četvrtak, takođe u Areni od 20.00

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu sa 88:80 u okviru prve utakmice finalne serije regionalne ABA lige.

Partizan je mnogo bolje otvorio meč, i do poluvremena stekao čak 20 poena prednosti. Ipak, uspela je Zvezda u nastavku da smanji značajno zaostatak, ali je koncentracija crno-belih u finišu presudila, o čemu je govorio i Danilo Anđušić.

- Dobili smo utakmicu i 1:0 je, što je najbitnije. Naravo da nam znači. Najvažnije je da smo pobedili. Očekujem i reakciju Zvezdinu, s obzirom na to da danas, pogotovo prvo poluvreme nisu igrali sa, pre svega energijom na najbolji mogući način. Doduše, i mi smo igrali svoju utakmicu, i napadački i odbrambeno. Mislim da smo i mi i otežali tu njihovu igru, koju forsiraju tokom cele godine. Drugo poluvreme smo malo stali, oni su uspeli da se vrate u igru, ali iskontrolisali smo utakmicu, dobili i to je ono što je najvažnije. Sledeću utakmicu opet igramo pred našim navijačima, to nam je sigurno velika podrška i sigurno nam daje veliko samopouzdanje da ostvarimo još jednu pobedu i da idemo u goste sa tom nekom osetnom prednošću. To je cilj - počeo je Anđušić.

Košarka Finale Plejof ABA Liga Partizan Crvena Zvezda Foto: Mileta Mirčetić

Iskusni košarkaš očekuje odgovor Zvezde u narednom meču.

- Očekujem da reaguju, pre svega većom agresivnošću u odbrani. To je sigurno, to je njihov stil koji forsiraju cele godine. Mislim da danas nisu bili na tom nivou i sigurno će reagovati na taj način. Nema nešto preterano mnogo stvari koje... Igrali smo sto puta ove godine i u plej-ofu ćemo igrati dosta puta, nema tu sad nešto mnogo stvari koje mogu da iznenade, ni sa jedne ni sa druge strane. Pobediće ko bude bio smireniji u najvažnijim trenucima i to je ono što je važno. Najbitnije je da zaboravimo ovu utakmicu, jer dobili smo, to je najvažnije. Idemo dalje, pristupamo sledećoj utakmici kao da je 0:0 i to je to.

Na pitanje kako će provesti sutrašnji dan, Anđušić je kratko rekao:

- Oporavljaću se... u oporavku - kroz osmeh je odgovorio Anđušić.

Podsetimo, drugi meč finalne serije na programu je u četvrtak, takođe u Areni od 20.00.

(Telegraf.rs)

Video: Omaž čuvenom "Poštaru": Akrobatsko zakucavanje Ledeja kojim je ubio moral igračima Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    13. jun 2023 | 23:00

    Nema odgovora... Partizan lagano dobija drugu utakmicu i mozda treću a četvrtu sigurno..Zvezda je toliko loše vodjena od strane Ivanovića da nemam reči a igra ? Tiha jeza celog tima cele sezone. Prosto se pitam kako mi ikoga pobedimo u EL ovom bezidejnom igrom.

  • ToX

    13. jun 2023 | 23:28

    Шта је са овим човеком,све је гори и гори,са њим на терену имамо играча мање,катастрофа,џабе му минути....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA