Bez epskog preokreta u Badaloni! Huventud gubio sa 30 razlike od Reala, a na kraju prišao na samo dva poseda

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kraljevići su nekako preživeli treći meč ACB lige

Košarkaši Reala iz Madrida nisu ispoštovali ono pravilo da se košarka igra 40 minuta. Oni su se u Badaloni večeras pojavili tokom uvodnih 30, ali se ispostavilo da je i to bilo sasvim dovoljno za Huventud, koji je imao minus od 27 poena pred završnih deset minuta. Ipak, sve je moglo da bude drugačije, jer su domaći bili i na pet poena minusa na oko minut do kraja - 73:83.

Nestvarna utakmica u "Olimpijskoj dvorani" u Badaloni odmah je okrenula svoj tas na stranu Real Madrida. Kraljevski klub je krenuo u meč serijom 16:2, posle koje je Huventud stigao samo delimično da odreaguje i da do kraja uvodnih deset minuta smanji na devet poena razlike.

Druga četvrtina bila je u egalu negde do polovine, kada je Huventud krenuo energetski da pada. Kraljevići su gotovo neosetno uspeli da se domognu do +16, a sve na krilima magičnom Džanana Muse.

Ni početak treće deonice nije bio blistav za tim Huventuda koji je baš tada imao najveći minus od 30 poena u odnosu na Real. Šta se tada desilo na terenu i šta je "kvrcnulo" u glavi košarkaša domaće ekipe, ostaje veliko pitanje.

Ušao je Huventud u završnih deset minuta sa 27 poena minusa, a na oko 60 sekundi do kraja sanjao je i o pobedi, jer je dva tima razdvajalo pet poena! Ali tada je ponovo na scenu stupio Džanan Musa, koji je pogodio oba bacanja, potom je zakucao Geršon Jabusele, koji je upao i u frku sa Antom Tomićem tokom druge četvrtine. Posle toga je meč i definitivno bio rešen.

Na kraju je Musa imao 25 poena uz svoje ime, a dodao je i skok i tri asistencije. Geršon Jabusele je ubacio 16 poena i uhvatio je četiri lopte, dok je Mario Hezonja bio dvocifren sa 12 poena. Kod Huventuda, bolji od ostalih bio je Kajl Gaj sa 20 poena, dok je Simon Birgander dodao 12, a bivši igrač Partizana, Vlada Brodzijanski je završio sa 11 poena.

Real je tako povratio prednost domaćeg terena i brejk, a naredni meč takođe se igra u Badaloni 12. juna.

(Telegraf.rs)

Video: Ništa bez Jokića i njegovih asistencija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA