Zvezda na korak od odbrane titule u KLS-u: Crveno-beli ubedljivi protiv FMP-a u Pioniru

 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 76

Veoma laka i ubedljiva pobeda

Košarkaši Crvene zvezde su veoma lako, bez prevelikog napora, slavili u prvom meču finalne serije Superlige Srbije protiv FMP-a sa 94:70, čime su došli na korak iliti na pobedu od odbrane titule prvaka Srbije u košarci.

Dosta pometnje se dešavalo oko samog finala, kako od strane Superlige, tako i od ABA, sve zbog termina utakmica, međutim, sada je sve rešeno i košarka i igre su konačno mogle da počnu. Superliga je promenila termine, takođe i ABA, pa su ove dve ekipe mogle da "prione poslu".

Zvezda je slovila za favorita, pogotovo kada se na to i doda činjenica da preko 30 utakmica nisu poraženi od rivala iz Železnika, ali, verovatno ni oni najvatreniji nisu razmišljali da će ovo izgledati kao neki "malo jači trening", ali slika iz Pionira je upravo to donela.

FMP se držao u uvodnim minutima, parirao je rivalu, ali, potom ih je Zvezda slomila već krajem prve deonice, odmakla se na dvocifrenu prednost, koju je samo uvećavala iz minuta u minut. Posle prvih 10 minut aigre, Zvezda je imala 13 poena prednosti.

U drugoj deonici su crveno-beli napravili i još veću prednost, otišli su na 25 poena prednosti i već tada je bilo jasno u kom smeru će otići utakmica. Potom je FMP nekako uspeo da uzvrati u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da bi ugrozili prednost crveno-bele ekipe.

Crvena zvezda je i sa rezervistima uspevala da odoleva i drži priključak timu iz Železnika, pa su ostali u "egalu", makar u tom drugom poluvremenu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Luka Mitrović sa 21 poenom, 13 je dodao Nemanja Nedović, a Petrušev i Kampaco su imali 11, odnosno 10. Kod FMP-a jedini raspoložen za igru je bio Ebuka Izundu sa 11 poena, dok je Ranko Simović dodao 10.

Crvena zvezda - FMP 73:49 (29:16, 24:12, 20:21, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

08:02 (80:54) - Sve je izvesnije da Zvezda ide do pobede u ovom meču.

IV četvrtina

07:32 (55:28) - Nije Zvezda ušla napadački nastrojena i raspucana kao u prethodne dve deonice. Postigli su tek dva poena i to preko Luke Mitrovića, dok je FMP već tri minuta bez poena u ovoj četvrtini.

III četvrtina

00:00 (53:28) - Crveno-beli su željni košarke, što i pokazuju.

03:35 (43:24) - Već je jasno kakav će biti krajnji ishod ovog meča, Zvezda ne dopušta FMP-u ni promil šanse

08:10 (35:18) - Odmah će na startu druge deonice dva bacanja imati Crvena zvezda, odnosno Luka Mitrović, koji će iskoristiti tek jedno. Lako je na drugoj strani prošao sada  Ranko Simović, ali Ben Bentil na drugoj strani postiže trojku iz svoje pozicije, iz kornera. Želeo je Čarls Dženkins da vrati, ali je bio neprecizan, a Mitrović će ponovo na liniju penala.

II Četvrtina

00:00 (29:16) - Rutinski Zvezda završavalo ovu prvu četvrtinu, gde su otišli i na velikih +13.

01:24 (25:14) - Pogađa trojku za FMP sada, precizan je bio Ranko Simović, ali odmah na drugoj strani poentiraju i koaršaki Zvezde. opet je želeo FMP da postigne trojku, ali sada nisu bili precizni, dok će Luka Mitrović otići na liniju penala. Čarls Dženkins je želeo da pogodi trojku, ali je promašio čitavu konstrukciju.

02:55 (19:11) - Kampaco je postigao oba penala i uvećao je prednost Zvezde, dok potom nesporazum u odbrani Zvezde ostavlja Izundua samog koji neometano zakucava. Želeo je Luka Mitrović potom da poentira, ali je bio neprecizan ispod koša. To je napao Dženkins, ali je dobio samo faul.

KK Crvena zvezda - KK FMP Foto: MN Press/Marko Metlaš

04:30 (14:9) - Izundu je sada napao centarsku liniju Zvezde i ugurao je loptu u koš, ali odmah Zvezda uzvraća na drugoj strani novim poenima. Održavaju i dalje svoju prednost. Nedović je potom promašio trojku, ali ne kažnjava to tim iz Železnika, dok će Martin ići na liniju penala. Ne koristi nijedno centar Zvezde.

06:49 (10:7) - Opet je želeo da poentira Stepanović, promašio je poludistancu, dok Kampaco to kažnjava trojkom na drugoj strani. Nova izgubljena lopta FMP-a, sada su Martin i Kampaco odigrali dobru odbranu, ali je Nedović završio na rampi. To koristi tim iz Železnika i dolazi do poena, dok potom Nedović pogađa trojku.

08:43 (4:2) - Prvi napad je imala Crvena zvezda, a to je iskoristio Filip Petrušev i odmah je došao do poena. Međutim, FMP je potom došao do izgubljene lopte, a li ni Zvezda to nije iskoristila. Potom je napao  i Aleksa Stepanović, koji je zaradio dva slobodna bacanja. Oba je iskoristio, dok sada Zvezda ima istu priliku da sa penala dođe do poena, što koristi Nemanja Nedović.

Komentar pre meča:

Posle dugo peripetija, odlaganja i pomeranja, spreman je početak finalne serije u jednom od dva velika košarkaška takmičenja koje nas očekuju. Crvena zvezda će s početkom od 18 časova na svom terenu dočekati FMP u prvom meču finala Superlige Srbije.

Dosta je bilo muke oko početka ove serije, dosta negodovanja od strane ABA lige, ali su se konačno sve stvari rešile na najbolji mogući način, pa košarka i može da se vrati na parkete.

Što se tiče finala serije ABA lige, gde kladionice u neku ruku favorizuju Partizan. Međutim, Zvezda je uspela u svom zahtevu i prvo će odigrati finale protiv FMP-a, pre nego što se uopšte upusti u duele sa najvećim rivalom, koji se i ove sezone povukao iz domaćeg prvenstva.

FMP je u polufinalnoj seriji bio bolji od Mege sa ubedljivih 2:0, dok je Zvezda zbog odustajanja Partizana direktno otišla u finale.

Podsetimo, ove dve ekipe su se i prethodne sezone našli u finalnom meču, kada je Zvezda slavila sa ubedljivih 2:0.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte lice Duška Ivanovića nakon što je Dalibor Ilić promašio ceo koš sa slobodnog bacanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Firma n.s.

    9. jun 2023 | 18:00

    Kakav mozak moras da imas da za ozbiljno shvatas poziv ultra kopa da dodjes na utakmicu da bi navijanjem pomogao timu da pobedi filijalu koju drži isti gazda?

  • ⚫⚪⚫⚪⚫

    9. jun 2023 | 17:20

    cirkus ko je ko ovde ko za koga igra ko za koga navija ovde ko je pravi Fmp a ko je Radnicki basket ,pa zato ne igra Partizan ovo smesno cirkus takmicenje gde jedan tim ide direktno u finale pa to nema ni u amaterskim ligama sramote jedne

  • Milos

    9. jun 2023 | 18:23

    Cirkus liga jednog coveka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA