"Jokić vidi stvari pre nego se dogode": Meloun "pobio" tvrdnje onih što kažu da je Nikola slab defanzivac

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Trener Denvera se osvrnuo i na Jokićevu odličnu igru u defanzivi

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun odgovarao je na pitanja novinara pred četvrti meč finalne serije NBA lige, i tom prilikom još jednom pohvalio Nikolu Jokića.

Srpski reprezentativac je u trećoj utakmici u kojoj je Denver kao gost savladao Majami rezultatom 109:94 pružio izuzetnu partiju, upisao je 32 poena, uz 21 skok i 10 asistencija.

- Od početka njegove karijere u Denveru bilo je evidentno da poseduje visok IQ, vidi stvari i pre nego što se dogode, pre većine ljudi. Bez obzira u kakvoj je situaciji, on ima rešenje za sve.

Jokić je uz fantastične brojke pružio i dobru igru u odbrani, zabeleživši dve blokade. Majami je šutirao 3/19 kada je srpski reprezentativac bio primarna pomoć u defanzivi. Strateg Denvera je upitan da li je to i najbolja Jokićeva partija u karijeri.

- Kad pogledate Nikolu, toliko ljudi koristi samo "očni test" da bi raspravljali o tome da li je dobar defanzivac ili ne. Moraš pogledati stvari koje radi. Ima veliku svest, veliki koeficijent inteligencije, ogromne ruke. Majami je šutirao 34% iz reketa, a Nikoline zasluge u tome su velike. Upisao je 21 šut, dve blokade, činio je mnogo za nas da dođemo do finala, a onda imao i sjajnu defanzivu, njegovi otisci prstiju su svuda.

Podsetimo, četvrti meč finala NBA lige između Denvera i Majamija igra se 10. juna u 02:30. Šampion će postati ekipa koja prva dođe do četiri pobede.

Pogledajte kvote za finalnu seriju NBA plej-ofa.

(Telegraf.rs)

Video: Miško Ražnatović o treneru Denvera: Iznenadio me je kako govori srpski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA