Pare nisu bitne, ali pecanje jeste: Partizan hteo centra Žalgirisa, on ih odbio iz bizarnog razloga

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Crno-beli su pokazali interes, tvrde mediji iz Litvanije

Letonski košarkaš Rolands Smits, odlučio je da potpiše novi ugovor sa Žalgirisom i tako ostane u Litvaniji još neko vreme, iako je imao brojne ponude drugih evroligaša koji su želeli da ga vide u svojim redovima. Jedan od njih je i Partizan.

Naime, kako tvrdi "Basket njuz", Partizan je bio jedan od klubova u redu za Smitsa, dok je druga ponuda stigla od Makabija. Međutim, gorostas iz Letonije je odbio obe ponude i odlučio je da ostane u Žalgirisu još neko vreme, iz specifičnih razloga.

Kako je i sam rekao za ovaj portal, ono što je prevagnulo, jeste to što je vrtić njegove ćerkice na samo dva minuta hoda od kuće u kojoj se nalazi. Takođe, Letonije je na nekoliko časova vožnje, tako da je blizu familije, ali i prijatelja, dok postoji i treći razlog.

Smits dok odmara od utakmcie, on obožava da peca, stoga mu se i kuća u Litvaniji nalazi nedaleko od zone za pecanje, pa se često može i susresti tamo sa štapom u ruci.

Sve to je uticalo na košarkaša da odbije daleko bogatije ponude iz Izraela i Beograda, a ugovor sa Žalgirisom je potpisao do 2026. godine, dok klauzula kaže da već idućeg leta može da ode iz Litvanije, ukoliko to poželi.

Tokom prethodne sezone, Smits je imao 9.7 poena prosečno u Evroligi, a uz to je dodavao i 4.7 skokova, kao i 1.1 asistenciju.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Zvezde najavio veliko pojačanje pred gostovanje Žalgirisu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    8. jun 2023 | 22:26

    Partizan bi želeo da Zvezda igra pre podne KLS a uveče u Areni sa njima,koji licemeri,pomerili majstoricu zbog zauzetosti Arene,nisu hteli u Pioniru,7 dana pauza do majstorice,sada Zvezda igra svaka dva dana a i to im ne odgovara,priželjkivali da dobiju 20-0 i da se Zvezda ne pojavi i osvoje titulu uz obilatu pomoć osvedočenog partizanovca Milije Vojinovića,koji će i slovence angažovati da odrade posao kao u derbiju u Areni,bruka i sramota za upravu i glavonju iz Zenice

  • terza1.

    8. jun 2023 | 22:43

    Ako se finalna serija ne odigra, prvak ABA lige će biti klub koji je u ligaškom delu sezone bio bolje plasiran. Sve po pravilima.

  • pitam zbog zabrinutog komšije

    8. jun 2023 | 23:53

    kako je moguće da nije hteo kod rumenka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA