≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendi evropske košarke ukazana velika čast: Hajns treću godinu u nizu najpoštovaniji igrač u Evroligi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrade zaradili i Sikma i Tompson

  • 0
Kajl Hajns i Ben Bentil Foto: MN Press / Marko Metlaš

Zvanične nagrade Evrolige odavno su dodeljene u različitim kategorijama, a sada je došao red i na priznanja između samih košarkaša.

Asocijacija igrača Evrolige treću godinu zaredom nagrađuje najbolje od najboljih u devet kategorija. U ponedeljak su objavljena prva tri dobitnika.

Kajl Hajns je i po treći put izabran za najpoštovanijeg košarkaša u elitnom evropskom takmičenju. Nekadašnji igrač Bamberga, Olimpijakosa i moskovskog CSKA sada nosi dres Olimpije iz Milana, međutim njegov dugogodišnji staž, večito zalganje na terenu i pre svega sjajna defanziva čine ga jednim od najvoljenijih lica u Evroligi, što je ponovo i potvrđeno.

Fer-plej nagradu drugu godinu u nizu dobio je Luk Sikma. Krilni centar berlinske Albe prepoznat je kao neko ko svojim ponašanjem daje primer svim drugim akterima.

Još jedno priznanje pripalo je Darijusu Tompsonu, koji je proglašen za najboljeg novajliju, odnosno košarkaša koji je odigrao najbolju debitansku sezonu u Evroligi. Plejmejker Baskonije je tako nasledio Džona Brauna u ulozi dobitnika ovog dostignuća pošto je u proseku postizao 12,6 poena uz 6,7 asistencija, 3,2 skoka i 1,7 ukradenih lopti po meču.

U utorak i sredu biće proglašeni i "klač" igrač sezone, košarkaš koji je najviše napredovao, najbolji šesti čovek, mladi košarkaš, defanzivac i najkorisniji igrač sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Haos na aerodromu i pored poraza: Suze igrača i luda pesma najvernijih navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA