Jokićev tata otkrio: "Nikola je već dva puta kupovao karte za Sombor, otišao je pet koraka dalje"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Srpski centar na korak je od NBA titule

Srpski košarekaš Nikola Jokić postao je globalna senzacija posle blistavih igara koje niže iz meča u meč poslednjih sezona. Posle brojnih rekordaa i individualnih nagrada plasirao se i u finale NBA lige u kojem je upisao novi tripl-dabl i poveo Denver do vođstva od 1:0. 

Sve ovo bilo je povod da i hravtski portal 24.sata.hr dođe u Sombor i porazgovara sa ocem dvostrukog MVP-a, Branislavom Jokićem. Gospodin Branislav govorio je o navikama svog sina, posebno kada je reč o ishrani.

- Kao mali, bio je bucmast, ato što je najviše voleo burek, picu, kao i sva deca. Nikada nije hteo da jede boraniju, paradajz, sada jede i brokoli. jede sve osim onog što je pre jeo. Sada jede riblji paprikaš i to mu nije teško, to jede svaki dan.

Video: Nisam jeo burek dva meseca: Jokić nasmejao novinare

Branislav je otkrio i koliko je Nikola požrtvovan kada je reč o treningu, ali i koliko voli Sombor, za koji je, neuspešno "bukirao" karte.

- Nikola je otišao jedan korak, ne jedan, pet koraka dalje. Posle ove zadnje utakmice u Finiksu, on je otišao u teretanu i otišao da šutne još sto lopti.

- On ima taj problem. Već dva puta je rezervisao kartu za Sombor misleći da će "kao" ispasti. Ja sam rekao: "Ajde ti buca sačekaj i budi do kraja, to će biti najbolje".

Takođe, trenerski posao Nikolu ne zanima.

- Bilo bi dobro da ostane trener, ali njemu ne pada na pamet. Kaže da je to najgori posao na svetu što se tiče sporta.

Branislav je najveći kritičar svog sina, ali se superstar Denvera ne obazire mnogo.

- Pitam ga: "Dobro Nikola, šta igraš ti?" On mi odgovara: "Tata, nemoj gledati ako se nerviraš". Ooooo, je**m ti....znaš ono.

Da podsetimo, ekipa Telegrafa je svojevremeno posetila Nikolu i Branislava u Somboru tokom trka i dobila priliku da "zaviri" u čuvenu štallu u kojoj je i jedan od omiljenih Nikolinih konja "Dream Catcher".

Video: Kako je Nikola Jokić zavoleo konje?

(Telegraf.rs)

Video: Jesu li Jokića ikada zvali Zvezda i Partizan i kako ga je Miško doveo u Megu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA