"Imperator, čarobnjak, zver": Ovako svetski mediji predstavljaju Nikolu Jokića

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Srpski centar svojim potezima oduševio je navijače, ali i medije

Košarkaši Denver Nagetsa u prvom velikom finalu NBA lige u istoriji franšize savladali su Majami hit 104:93, a najbolji pojedinac meča bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Novi tripl dabl, i meč za istoriju, potpuno je zaludoe i svetskemedije koji u hvalospevima predstavljaju "čudo iz Sombora". Tako, prestižna španska "Marka" donosi tekst o Srbinu pod naslovom: "Zver je stigla: Jokić plesao sa Majamijem na putu do finala".

U tekstu se ističe učinak od 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova, ali i igra centra Denvera.

I španski "As" najlepšim rčelima opisuje Jokića i stavlja ga u prvi plan. Tako, ovaj list srbina naziva "Čarobnjakom" koji je uspeo da svoj tim dovede do finala i slavi u prvom duelu.

Sa ništa manje poštovanja prema Nikoli su i Itlaijani. "Gatzzeta dello Sport" donosi naslov: "Imperator Jokić" i ističe dvostrukog MVP-a kao ključni faktor pobede u prvom duelu protiv Majamija.

Ono što je posebno zanimlojivo, Britanci, kojima košarka nije u fokusu, i skoro da o njoj ne pišu, donose izveštaje sa NBA finala. "The Guardian" objavljuje naslov: "Imperator Jokić blistao u meču Nagetsa protiv hita".

Sve u svemu, u celoj Evropi i svetu košarka koju Jokić igra je, konačno, prepoznata, a ono što je najbitnije za navijače u Srbiji jeste da da je još tri koraka ostalo do titule za srpskog košarkaša.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    2. jun 2023 | 15:19

    Nikola Jokić 🙏💪❤️

  • NekoKo

    2. jun 2023 | 17:07

    Nidža jabuka naša!

  • Nebojša

    2. jun 2023 | 18:35

    E kada osvoji prsten i postanu prvaci, Jokic bi mogao kao Nole da podrzi Srbe i rezoluciju 1244, kao sto to rade i sportisti HRVATSKE za svoje, Ukrajine za svoje, pa bi bio red i bilo bi sjajno s obzirom na ugled, DA STANE UZ RAME MIHAJLU PUOINU kako je on iskoristio svoj uticaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA