Obradović u neverici posle poraza od Olimpijakosa: "Imali smo pomračenje u trećoj deonici"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Monako će za treće mesto igrati sa poraženim iz drugog polufinala u kom se sastaju Real i Barselona od 20 sati

Košarkaši Olimpijakosa i Monaka od 17 časova u Kaunasu igraju prvi susret Fajnal fora Evrolige, a sam duel obeležila je sjajna igra Kneževa tokom prvog poluvremena, a onda neshvatljiv pad.

Posle meča u kojem je Olimpijakos zahvaljujući seriji od 27:2 u trećoj četvrtini prelomio susret, trener Monaka, Saša Obradović je istakao:

- Prvo moramo da čestitamo Olimpijakosu na neverovatnoj trećoj četvrtini. Rekao sam to pre utakmice stigli smo u Kaunas fizički jako iscrpljeni. Mi smo tim sa malo iskustva u ovim utakmicama. Imali smo odlično prvo poluvreme na obe strane terena. Znali smo šta će se dogoditi u trećem kvartalu i nismo bili u mogućnosti da odgovorimo. Nije nam prvi put da nam se ovo dešava ove sezone. Nismo zadovoljni rezultatom, ali ipak imamo šansu da u narednoj utakmici uradimo nešto istorijsko za klub - rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmicu.

Trener kluba iz Monte Karla je posebno apostrofirao učinak Tomasa Vokapa, koji nije postigao nijedan poen, ali je imao sedam asistencija i odigrao fenomenalnu odbranu u drugom poluvremenu.

- Ljudi sude na osnovu statistike. A prava istina je da je dominirao čovek koji nije postigao nijedan poen. Uništio nas je defanzivno, bio je pravi lider i preuzeo je odgovornost u ključnim trenucima - dodao je Obradović.

Srpski stručnjak je posebno istakao da su u poluvremenu on i njegovi igrači očekivali nalet Olimpijakosa.

Na pauzi smo razgovarali o tome šta će se tačno desiti. Morali smo da odgovorimo fizički, a nismo to uradili. Prva dva minuta treće četvrtine nismo znali da napadamo i platili smo to. U tom smislu su odlično pripremili utakmicu. Imali smo pomračenje u trećoj deonici i posle nismo mogli da se vratimo u meč u četvrtoj četvrtini - zaključio je Obradović.

Monako će za treće mesto igrati sa poraženim iz drugog polufinala u kom se sastaju Real i Barselona od 20 sati. Pogledajte i koje su kvote za ovaj meč.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović pred start Evrolige: "Pariz je nezgodan, ali motivisani smo i spremni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    19. maj 2023 | 22:06

    Glavu gore Sasa mozes da budes ponosan na sebe, sa rosterom koji je daleko od najjacih timova kvalitetom si bio u vrhu regularnog dela, plasirao se u top 8 i i bio poluvreme do finala. Tako da je tvoj rezultat za postovanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA