Obradović pred početak F4: "Nije samo Saša Vezenkov, Kostas Slukas je legenda!"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Trener Monaka Saša Obradović govorio o fajnal-foru i ekipa Olimpijakosa

Olimpijakos i Monako su u prošloj sezoni najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja odigrali epsku četvrtfinalnu seriju, u kojoj je grčki klub izašao kao pobednik.

"Stari znanci" će opet odmeriti snage u završnici Evrolige, ovoga puta na fajnal-foru u Kaunasu. Meč je na programu u Petak od 17 sati.

Tim iz dvorane "Mira i prijateljstva" je prošle sezone bio bolji u seriji, ali ih je Monako Saše Obradovića u regularnom delu sezone pobedio oba puta.

Trener Monaka Saša Obradović se na uvodnoj konferenciji za novinare osvrnuo na prethodnu sezonu i naveo da "sada neće biti lako".

- Utakmica će biti drugačija; neće imati sličnosti sa prethodne dve. Imamo samopouzdanja i pravo da se nadamo. Znamo da ćemo se suočiti sa ekipom koja zna da igra ovakve utakmice.

Na pitanje , "šta je važnije u ovakvim utakmicama, napad ili odbrana?" Obradović je odgovorio:

- I jedno i drugo. Ljudi koji osvajaju titule uvek kažu odbrana, ali naša odbrana je povezana sa našim napadom.

Obradović je naveo da je njegova ekipa bolja nego prošle godine i da će ići do kraja.

- Očigledno je bolje. Još jedan korak, nadamo se još dva.

Podsetimo, Monako je do fajnal-fora stigao nakon što je izbacio Makabi sa 3:2 u seriji.  Ovoga puta sve staje u 40 minuta.

- Kao što je rekao Jasikevičijus, "morate da radite svoje". Vi radite svoju pripremu; znaš šta trebaš da uradiš. Često smo igrali sa Olimpijakosom, odlučivaće detalji.

Za Olimpijakos će nastupati i MVP ligaškog dela Evrolige, ali Saša Obradović veruje da je "X faktor" drugi igrač.

- Nije samo Saša Vezenkov. Kostas Slukas će uvek biti ključni igrač. On zna kako se igraju ovakve utakmice i velika je legenda sa izgrađenom ličnošću. Ako nađemo način da se nosimo sa tim, kao što smo to uradili u petoj utakmici prošle sezone, imaćemo šansu, - zaključio je Obradović kome je ovo prvi fajnal-for kao treneru.

Fajnal-for se ove godine održava u Litvanskom gradu Kaunasu. Pored Olimpijakosa i Monaka plasman na fajnal-for izborili su španski velikani Real MadridBarselona.

(Telegraf.rs)

Video: Saša Obradović pre godinu dana kod Tarabića poželeo želju i ostvarila mu se

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA