Doneo im drugi prsten u istoriji, a sada pakuje kofere - Baksi traže novog trenera

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šokantna eliminacija presudila

Sve je išlo kao po starom tokom 82 meča regularnog dela sezone, Milvoki Baksi su zaseli na čelo istočne konferencije ispred Bostona i Filadelfije, međutim usledio je iznenađujući neuspeh u prvoj rundi plej-of serije.

Sedmoplasirani Majami, ekipa koja je tek nakon jednog poraza i pobede u plej-in rundi obezbedila doigravanje, bio je dželat ekipe iz savezne države Viskonsin. Samo jedna pobeda i četiri poraza i šampion iz 2021. godine je već u aprilu mogao da pošalje igrače na odmor.

To je bilo dovoljno čelnicima Milvokija kako bi uručili otkaz treneru Majku Budenholzeru, nakon saradnje u trajanju od pet godina.

Nekadašnji strateg Atlante je tokom pet sezona u klubu čak tri puta vodio Bakse do prvog mesta u ligaškom delu (2019. i 2020. pored aktuelne godine) uz još dva treća mesta (2021. i 2022). U plej-ofu je imao manje uspeha, jer je osim poraza u prvoj rundi, tri puta ispadao u konferencijskom polufinalu (2019, 2020 i 2022), međutim kruna dosadašnjeg dela karijere bila je pomenuta titula 2021. prva za Milvoki posle 50 godina.

Da li je odluka uprave kluba ishitrena pokazaće vreme, ali činjenica je da je Budenholzer najbolji trener Baksa još od 70-ih i 80-ih godina, kada su na klupi sedeli legendarni Leri Kostelo i Don Nelson i to je rezultatima definitivno potkrepljeno.

Ostaje nam da vidimo ko će od naredne sezone predvoditi Janisa i drugove, a za sada se nisu pojavila potencijalna imena.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Mitrović pred start Evrolige: "Pariz je nezgodan, ali motivisani smo i spremni"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA