Vreme čitanja: oko 1 min.

Filadelfija bez Embida šokirala Boston u gostima: Brejk na početku serije, Harden sa 45 poena utišao Seltikse

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 45 poena ubacio je ovaj košarkaš i tako začinio polufinale Istoka

  • 0
Boston Seltiks - Filadelfija Seventisiksers Foto: Tanjug / AP

Očekivalo se da će Boston Seltiksi uspeti da bez gotovo ikakvih problema "samelju" Filadelfiju na startu polufinala Istoka, posebno znajući da za njih neće nastupati Džoel Embid. Desilo se potpuno suprotno, Seventisiksersi su napravili čudo i brejk već u prvom meču - 115:119.

Kao pravi junak je ispred svih ostalih iskočio Džejms Harden, možda pomalo i neočekivano, pošto je ubacio čak 45 poena i tako šokirao Seltikse koji su poznati po jakom domaćem terenu.

Pored toga, Harden je uhvatio jedan skok i šest asistencija. Iz igre je imao 17/30, odnosno 10/16 za dva poena i 7/14 za tri poena. Dodao je i 4/4 sa linije penala.

I Džejson Tejtum je imao svoje veče, njemu se zaista ništa ne može zameriti. Postigao je 39 poena, uhvatio 11 skokova, podelio pet asistencija. Ali to jednostavno nije bilo dovoljno za večeras odlične Seventisikserse.

Za Boston su fin učinak imali i Džejlen Braun sa 23 poena i Malkolm Brogdon sa 20, dok je u Filadelfiji sjajan bio još Tajris Meksi sa 26 poena.

Rezultat je bio dramatičan kroz dobar deo utakmice. Taman kada je delovalo da Boston dobija na zaletu u drugoj deonici i odlazi na dvocifreni plus, usledio je odgovor gostiju, koji su već tokom treće četvrtine došli i u prednost.

U završnih 12 minuta ušli smo u potpunom egalu. Tamo je uglavnom Boston bio taj koji je vodio, uglavnom košem ili dva prednosti, ali je Filadelfija uspela da se trgne, da odgovori i da mini serijom od pet poena na kraju stigne do trijumfa uz vrlo važnu trojku koja je rešila meč.

Serija i dalje ostaje u Bostonu za drugi meč, a nema sumnje da će Seventisiksersi sada biti pod daleko većim pritiskom pobede, kako ne bi otputovali u Filadelfiju na svršen čin.

(Telegraf.rs)

Video: Jokićeva osveta Durentu za onu blokadu: Nikola u kontri zalepio Kevina "na poster"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA