≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Savo Drezgić je budućnost Partizana: Umalo tripl-dabl u finalu sa Megom, crno-beli sustigli -24, pa izgubili

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi košarkaš crno-belih imao je indeks od čak 53 poena, a samo skok mu je falio za tripl-dabl

  • 20
Savo Drezgić, Viktor Mikić Foto: MN Press

Mega je novi šampion Srbije u kategoriji kadeta! Partizan jednostavno nije imao ni sportske sreće večeras u "Štark Areni", pošto su košarkaši u crno-belom uspeli da nadoknade minus od 24 poena za svega deset minuta, a onda su dopustili rivalu da se ponovo snađe i trojkama dođe do ključne prednosti za pobedu - 77:84.

Pored pehara, pamtiće se i sledeće. Bila je ovo nova "ludačka" partija Sava Drezgića! Momak koji je juče u večitom derbiju dominirao protiv Zvezde za Partizan, danas je upisao dabl-dabl uz čak 38 poena uz 5/11 za dva, 5/10 za tri i 13/13 sa penala, a imao je i devet skokova i deset asistencija. Ukrao je tri lopte, a izgubio šest, što u totalu daje indeks od 53 poena!

Pored njega u Partizanu se istakao Stefan Plisnić sa 15 poena, dok su Megu do titule vodili Ian Lazarevski sa 18 poena, Nikolić sa 16, odnosno Abdraman Sibi sa 13 poena.

Meč je počeo katastrofalno loše za Partizan, koji je brzo upao u dvocifreni deficit. Mega je pogađala šuteve sa distance u velikim procentima i samo je Savo Drezgić uspevao da donekle drži kontrolu nad situacijom svojim neverovatnim potezima. Ipak, nominalni gosti u ovom finalu su igrali timski i stigli su do +12 posle prve četvrtine.

Nije bilo boljitka u igri Partizana ni u drugoj deonici. Jednostavno, sem Drezgića, ostali nisu doprinosili dovoljno, što je Mega koristila i na poluvremenu stigla i do čak 18 poena prednosti.

savo drezgić Foto: MN Press

Crveni alarm i najveća razlika upalili su se onog momenta kada je Lazarevski postigao koš za vođstvo Mege od čak +24 u ovom finalu. Niko nije očekivao da će uopšte biti neke drame, ali...

Sjajni Savo je odlučio da se igra! I povukao je sa sobom i ostale... Krenula je razlika da se topi, a upravo posle trojke Vuksanovića, Partizan je stigao na samo sedan poena minusa na 10 minuta pred kraj. Bio je to rezultat koji je davao nadu za kompletan preokret.

I ko bi rekao, ali Partizan je na šest minuta do kraja čak imao i prednost (69:68), što znači da je napravio seriju 37:12 od momenta kada je bio u najvećem minusu. Na njihovu ogromnu žalost, Mega se trgla u završnici i stigla do titule, pošto je iskoristila istrošenost igrača crno-belih.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš iz Crne Gore bodri Partizan u Madridu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mega mic

    30. april 2023 | 20:00

    Ljudi vi postajete bilten kkp…mega je osvojila titulu ne kkp. A ako nastavite sa ovakvim lozenjima niko od te dece nece postati nista! Jer sada idu menadzeri nerealni zahtevi pred klubove ugovori sa mnogo nula a do seniora im treba jos 2-3-4 godine!

  • Hersonisos

    30. april 2023 | 22:51

    Gledajući ovo finale kadetskog prvenstva Srbije ne mogu da vjerujem da za djecu Mege igra Sibe,dečko iz Malija 211 cm visok,ja zaista nikada ne djelim ljude po bilo kojoj rasnoj ili vjerskoj pripadnosti..ali u ovim kategorijama da igra stranac,meni je zaista nedopustivo, razumijem i menadžerske kombinacije i sve ,ali ovim samo usporavamo razvoj naše djece. Seniorski sport je jedno a ovo???? ..pa zamislite i da ostali izađu sa 2,3 stranca? Može,ali onda ćemo za par godina pričati sa sjetom:"E kakva se strašna košarka igrala nekad igrala u našoj zemlji" Prekinuti ovu praksu koliko slijedeće godine,ako već nije kasno..

  • kako je moguće

    30. april 2023 | 20:19

    da izgube a imaju drezgića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA