Sale Đorđević dobija NBA pojačanje u Kini? Jokić ga izbacio iz plejofa, on hoće da zaigra na Mundobasketu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kada se pogleda njegovo porodično stablo, mogu se pronaći i koreni...

Ekipa Minesota Timbervulvsa je pretrpela porazod Denver Nagetsa u plejofu NBA lige, gde je Nikola Jokić bio nerešiva enigma za ovu ekipu. Odmah po završetku serije je osvanula i vest da košarkaš "Vukova" želi da igra na Mundobasketu.

Radi se o Kajlu Andersonu, košarkaš koji pokriva pozicije tri i četiri, a koji je među najboljim igračima u svom timu. On je izrazio želju da zaigra za Kinu na idućem Mundobasketu, čime bi se stavio na raspoloaganje Srbinu koji i vodi tamošnju selekciju - Aleksandru Saši Đorđeviću.

Predsednik Košarkaškog saveza Kine, Jao Ming, poprilično je striktan kada se radi o naturalizaciji igrača, ali Anderson i ovde ispunjava zahteve. Naime, kada se pogleda njegovo porodično stablo, može se videti da je njegova prabaka imala oca koji je bio Kinez, te tako to i njemu daje za pravo da igra za ovu selekciju.

Anderson je ove sezone u NBA ligi beležio u proseku 9.4 poena, 5.3 skokova i 4.9 asistencija, a mnogi ljudi iz Kine su istakli da će on biti veliko pojačanje za ovaj tim.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić odličan ali na kraju promašio koš za pobedu: Pogledajte "crni" slobodnjak našeg Nikole

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA