Denver saznao rivala u polufinalu Zapada, Buker i Durent zakazali obračun sa Jokićem

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Drama sa srećnim krajem za Finiks

Košarkaški Finiksa naredni su rival ekipi Denvera u plej-ofu Zapadne Konferencije NBA lige, jer su u 5. meču četvrtifinalne serije savladali Los Anđeles Kliperse rezultatom 136:130.

Nagetsi su nešto ranije bili bolji od Minesote i identičnim rezultatom u seriji (4:1) prošli su dalje, te nema sumnje da nas očekuve veliki spektakl u borbi za finale Konferencije.

Ono što može da bude briga za Denver jeste to da su poslednja dva meča od Finiksa izgubili, i to oba u aprilu, kao i da su Devin Buker i Kevin Durent namestili nišanske sprave. Prvi je imao 47 poena, 10 asistencija i osam skokova, a drugi 31 poen i šest skokova.

Imali su Klipersi devet poena viška na poluvremenu, bili na lepom putu da vrate brejk, ali je domaćin odigrao fenomenalno treću četvrtinu, dobio je sa 50:24 i tako završio posao. Pri rezultatu 86:86, Finiks je napravio seriju od 20:0 i činilo se da je tu bio kraj ekipi iz El Eja.

Od tog trenutka, dvocifrena prednost nijednom nije pala do samog finiša, kada je usledila serija Klipersa od 12:0 i najava drame (128:125) kojaje usledila u poslednja tri minuta.

Durent je na 58 sekundi do kraja pogodio na dodavanje Krisa Pola za 134:130, zatim i dva bacanja za 136:130 i Finiks je ostvario trijumf.

Finiks Sans Foto: AP/Tanjug

Ovakav konačan ishod donekle je bio i očekivan s obzirom na to da su Klipersi skoro celu seriju igrali bez najboljeg igrača Kavaja Lenarda.

U ovoj petoj utakmici Norman Pauel je bio vodeći košgeter sa 27, dok jeMejson Plamli ubacio 20 i imao 10 skokova. Battum je upisao jedan poen manje (19), a Ivica Zubac je ostvario dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 skokova.

Osim Bukera i Durenta, u redovima Finiksa istakli su se Deandre Ajton sa 21 poenom i 11 skokova i Kris Pol sa 15 poena i sedam asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: U Denveru slave pobede uz poljupce "po naški": Džordan ponovo kao Srbin izljubio Jokića tri puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA