Prvi "klač" trofej u istoriji NBA otišao u Sakramento: Foks bez premca, "ubio" je konkurenciju

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ovo je inače prva ovakva nagrada u najjačoj ligi sveta

Bližimo se trenutku kada ćemo saznati ko je najkorisniji igrač najjače lige sveta i dok verujemo da će to biti Nikola Jokić, dotle su već uručena prva dva individualna trofeja najboljim pojedincima. Onaj za najboljeg defanzivca lige završio je u rukama Memfisovog Džerena Džeksona, a nagrada za najboljeg "klač" igrača lige otišla je u ruke sjajnog Dierona Foksa iz Sakramenta.

"Klač" trofej koji nosi ime legende NBA Džerija Vesta dodeljuje se prvi put ove sezone i Foks je time i ispisao istoriju kao prvi dobitnik priznanja za igrača koji se najbolje pokazao u najvažnijim trenucima, koji tada najviše pogađa.

Sakramento je upravo zahvaljujući fenomenalnim partijama svog plejmejkera ove sezone, i pre svega njegovim poenima u prelomnim momentima utakmica, završio na trećem mestu Zapadne konferencije, plasirao se u plej-of posle skoro dve decenije, a sad i vodi protiv Golden Stejta 2-0 u doigravanju.

Foks je odneo više nego ubedljivu pobedu naspram ostalih kandidata, koji mu nisu bili ni blizu po doprinosu u ključnim trenucima mečeva o čemu svedoči i podatak da je dobio čak 91 od ukupno 100 glasova za prvo mesto i zbirno 460 od ukupno 500 glasova.

Drugi na listi je Džimi Batler sa 104 glasa, a treći Demar Derouzen sa 80.

Foks je izjavio da je nagrada zasluga čitavog tima koji mu veruje kada dođe trenutak da se utakmica "lomi".

- Ne možete da se plašite uspeha. Jasno, nećete uspeti da pogodite svaki šut, ali moji saigrači, treneri, oni me stavljaju u poziciju da uspem. Tako da najmanje što mogu je da imam poverenje u sebe da uzimam dobre šuteve - poručio je Foks povodom priznanja.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najkorisnij

    19. april 2023 | 08:38

    u regularnom delu sezone apsolutno nebitno ako na kraju nisi šampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA