Veliko veče Devina Bukera, Sansi uzvratili udarac Klipersima!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Biće ovde još vatre!

Sudeći prema prva dva meča Finiksa i Klipersa u Arizoni očekuje nas turbulentna i neizvesna serija između pritajenih kandidata za najviši plasman. Nakon dva meča sada je egal, pošto je Finiks uzvratio na najbolji mogući način, potukao goste 123:109 i sa mnogo više elana čeka selidbu u Los Anđeles gde se igraju naredna dva meča.

Nisu Sansi bili na svom nivou pre dva dana, nisu najbolje krenuli ni drugi meč u kojem su, sredinom druge deonice, zaostajali 12 poena, međutim Devin Buker je uzeo palicu u svoje ruke i poveo svoj tim ka preokretu i važnoj pobedi.

Buker je utakmicu završio sa 38 poena!

Već do poluvremena je uspeo da donese egal, i to trojkom uz zvuk sirene, u trećoj četvrini bio je nezadrživ sa 18 poena (7/8 iz igre), u tom ritmu je nastavio i u poslednjoj deonici uz, važno je istaći, ogroman doprinos ostatka ekipe, tačnije udarne petorke.

Koliko je startna postava dala protiv Klipersa najbolje svedoči činjenica da su rezervisti ubacili tek 13 poena (Okogi 7, Bijombo 6). Osim Bukera, napadački je dirigovao Kevin Durent sa 25 poena, Krejg je dodao 17, Pol 16, a Ejton 14 poena. 

Klipersi nisu našli rešenje za Bukera, Sansi su na krilima svog najpouzdanijeg košgetera preuzeli vođstvo u trećoj deonici i od tada se nisu osvrtali. Prednost je od tog momenta konstantno rasla, a gosti polako ostajali bez benzina.

Kod gostiju Kavaj Lenard je bio na visini zadatka sa 31 poenom, održao je ritam posle 38 u prvom meču, dok je sjajan bio i Rasel Vestbruk sa 29 poena, uz neke fenomenalne defanzivne role posebno protiv nekadašnjeg saigrača Durenta.

NBA, plej-of:

ZAPAD

Finiks - LA Klipers 1:1

Denver - Minesota 1:0

Sakramento - Golden Stejt 2:0

Memfis - LA Lejkers 0:2

ISTOK

Boston - Atlanta 2:0

Filadelfija - Bruklin 2:0

Klivlend - Njujork 1:1

Milvoki - Majami 0:1

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA