Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Topić je pravo blago: OKK Beograd ušao u Superligu, Zvezdin talenat ponovo blistao na pozajmici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajni košarkaš predvodio je mladu generaciju Klonfera do fenomenalnog uspeha u Košarkaškoj ligi Srbije

  • 1
Nikola Topić Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Kada se treneri i klubovi odluče za mlađe igrače, to obično znači i daleko više strpljenja, rada i truda. Ali Vule Avdalović apsolutno nije imao takvih problema u OKK Beogradu, pošto je sa timom košarkaša koji su uglavnom 2003. godište ili mlađi uspeo da se plasira u Superligu Srbije!

Jučerašnjom pobedom protiv Slobode iz Užica na domaćem terenu (94:69) u naselju "Braće Jerković", OKK Beograd je stavio tačku na fantastičnu sezonu u ligaškom delu KLS. Sada ih čeka rival na narednom koraku.

Klonferi su završili na petom mestu pre svega zahvaljujući neverovatnom Nikoli Topiću. Od njegovog dolaska u redove plavo-belih, klub je upisao skor od 12-3, sa čim ne može da se poredi apsolutno nijedna ekipa u najvišem rangu takmičenja.

Mladi Topić blistao je i protiv užičkih Rosonera, pošto je bio najefikasniji akter na terenu sa 17 upisanih poena uz po šest skokova  i asistencija. Dobre partije pružili su i Filip Jović sa 12, Asim Đulović sa 11, Stefan Miljenović sa 10 i Aleksa Milenković sa devet poena.

Pored OKK Beograda, u Superligu su se plasirali Zlatibor iz Čajetine, Spartak iz Subotice, Vojvodina iz Novog Sada, Metalac iz Valjeva i Dinamik.

Iz Košarkaške lige Srbije ispali su Dunav i Kolubara, a u slučaju da Borac iz Čačka ne prođe baraž u ABA ligi, iz lige će ispasti i Zdravlje Leskovac.

(Telegraf.rs)

Video: Budućnost promašila napad za pobedu, Borac izborio baraž za opstanak u ABA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    16. april 2023 | 20:38

    Има ли вести из Камеруна о партизановим младим талентима!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA