Borac se u poslednjim sekundama spasao ispadanja iz ABA lige: Čačanima triler u Morači, MZT ide u niži rang!

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 15

Čačanima sad predstoji baraž protiv poraženog iz finala ABA 2 lige koji u nedelju igraju Helios i Krka i tek će u slučaju tog trijumfa definitivno izboriti opstanak

Košarkaši čačanskog Borca igraće baraž za popunu ABA lige pošto su u poslednjem kolu aktuelne sezone, u Podgorici, posle trilera porazili Budućnost rezultatom 87:85.

Tako su Čačani uspeli da u bukvalno poslednji čas izbegnu najgori scenario i ispadnu iz društva najboljih gde od naredne sezone nećemo gledati MZT iz Skoplja koji je, uprkos pobedi nad Cibonom dan ranije, eliminisan iz elitnog ranga.

Borac je sezonu završio sa istim brojem pobeda kao MZT s tim da je u prednosti pri konačnom zbiru zbog boljeg učinka u međusobnim duelima sa Makedoncima.

Za Podgoričane ovaj meč nije imao veliki značaj, osim prestiža nije bilo druge vrste motivacije po domaće, za razliku od gostiju kojima je "gorelo pod nogama", otud i egal borba od prvog do poslednjeg minuta.

boldvin borac Foto: ABA/Filip Roganović

U takvom odnosu, Čačani su bili u blagom vođstvu sve vreme, najviše pet razlike, u tom ritmu je protekao gotovo čitav meč, da bi u neizvesnoj završnici, na kraju i trileru, prevagnula činjenica da su igrači Budućnosti napravili veliki broj neshvatljivih grešaka, promašivali, bacali ishitrene šuteve...

I onda drama: pri rezultatu 86:85 gosti su promašili šut, da bi Budućnost imala pun napad da preokrene i trijumfuje, no na 4 sekunde pre kraja Bel-Hejns je flouterom promašio, lopta se izmigoljila iz obruča, i upala u ruke Gagića.

Bivši centar Partizana je na drugoj strani iskoristio jedno bacanje, ali ni tu nije prošla briga po Čačane, jer su Podgoričani imali sekund za šut, ali poslednji hitac nije ni došao do obruća - za delirijum i ogromno olakšanje gostiju!

Kod pobednika, napadački je prednjačio fenomenalni Hanter Hejl koji je i najzaslužniji za trijumf sa 25 poena.

Boldvin je na svom kontu imao 16 poena, a iskusni Sava Lešić 12, na strani pobednika.

Kod Podgoričana, koji imaju da odigraju još meč sa Partizanom i time zaključe regularni deo sezone, Bel-Hejns je imao 18 poena, a Popović 16.

(Telegraf.rs)

Video: Gledamo i ne verujemo šta je uradio igrač Cibone: Promašaj decenije zbog koga imamo transfer blama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    15. april 2023 | 22:10

    CIBOSI,DŽABA STE KREČILI.SREĆNO ČAČANI.

  • Delija

    15. april 2023 | 20:54

    Svaka cast Borcu!!! Najvise mi je drago zbog onih hrvatskih slepaca sto pustise mzt

  • Baster

    15. april 2023 | 21:12

    Čačane pustila naša braća,a Makedonce njihova..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA