Šta Partizanu donosi pobeda nad Panatinaikosom i od čega zavisi da li igra protiv Reala ili Barse u Top 8?

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 43

Crno-beli u Areni od 20.30 spuštaju zavesu na regularni deo sezone u Evroligi

Košarkaši Partizana odigraće u petak od 20.30 poslednji meč regularnog dela Evrolige, gde će im rival biti Panatinaikos, koji je odavno otpisan od bilo kakve dalje trke za plej-of.

Partizan rasterećeno ulazi u ovaj meč, jer je već obezbedio plasman u Top 8, a nakon utakmica u četvrtak, definitivno je jasno da Partizan može da bude samo šesti.

Koji će Partizan na kraju završiti, zavisiće od ishoda meča Valensija - Barselona, koji počinje takođe u 20.30.

Ukoliko Valensija pobedi, Barselona će biti rival Partizana u Top 8. Ako bi pobedila Barselona, onda bi Partizan u Top 8 igrao protiv Real Madrida.

Iako su izabranici Željka Obradovića već obezbedili plasman u Top 8 i šesto mesto, ne znači da je ovaj meč nebitan i sigurno je da trener Partizana neće tako gledati na njega.

Partizanu bi pobeda donela 37.500 evra, koliko se dobija za svaki trijumf u elitnom klupskom takmičenju. Ali, pobeda bi uticala da samopouzdanje ekipe nastavi da raste pred odlučujuće mečeve i u Top 8, kao i u završnici ABA lige i plej-ofu regionalnog takmičenja, jer ulazimo u ključni period sezone.

Nema sumnje da će Partizanu vetar u leđa dati i 20.000 navijača koliko se očekuje u Areni.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakularni lajtšou Grobara u punoj Areni: Pogašena sva svetla, pa upaljeni mobilni telefoni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    14. april 2023 | 09:26

    Slobodno napisite - PARTIZAN ce igrati FINALE ovog takmicenja..

  • Lakirana cipelica

    14. april 2023 | 10:43

    Idemo opet JAKO, da zatvorimo prvi deo pobedom, nadam se da ce i drugi i treci deo tako da ispadne, pobedom. Da pokazemo i veceras kako ekipa sa najmanjim budzetom pravi velike stvari sa najboljim trenerom ikada evropske kosarke. Partizan sampion

  • FANTOM(68)

    14. april 2023 | 10:25

    Spavate li vi iz komšiluka? Pa nema te sna od tolike mržnje. Čim zatvorite oči a Partizan iskoči. Nešto se u vašim glavama čudno dešava. Ej bre, u Stradiji treba otvarati ludare ili sadašnje kovid bolnice posle epidemije pretvoriti u nove Laze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA