Čović: Zvezda ide u Arenu, učinićemo sve za Kampaca, ali neko mora i da razume kad se peva "U boj krenite"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 58

Prvi čovek crveno-belih najavio neke promene

Dan nakon predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića, u jutarnjem programu TV Prva gostovao je i prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović!

Čović se osvrnuo na sezonu koja je u toku, neodlazak u TOP 8 Evrolige, a pričao je i o Fakundu Kampacu, Nikoli Kaliniću i najavio da će crveno-beli sledeće sezone takođe igrati u Areni.

Za početak, prvi je imao nešto da poruči Partizanu.

- Stvarno iskreno čestitam Partizanu na plasmanu u Top 8, verujem da mogu da naprave i korak dalje. Zvezda će protiv Fenerbahčea igrati maksimalno, pozivamo navijače da budu uz nas i na mečevima Evrolige i ABA i KLS. Mi smo rekli da ćemo pokušati da uđemo u Top 8, ponašamo se realno, ne živimo u virtuelnom svetu. Ponašamo se u skladu sa svojim mogućnostima. Osvojili smo prošle sezone triplu krunu i završili smo sezonu tako što smo ostali dužni igračima i trenerima nekih pet plata - rekao je Čović i dodao:

- Kada pravite tim, morate to da radite ranije, mi smo morali da plaćamo neke naše obaveze, to ne umanjuje našu zahvalnost od pomoći države. Postavili smo tim, krenuli sa takvim stručnim štabom, onda smo u toku sezone kombinovali tim, promenili trenera, doveli Vildozu, došao je Kampaco, pa je došlo do saplitanja, javili su nam to španski prijatelji. Sve smo to prošli. Da smo imali sredstva, ostali bi Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters, možda i Dejan Radonjić koji je očigledno napravio grešku odlaskom u Panatinaikos.

Kada je u pitanju ostanak Kampaca, Čović je jasno rekao:

KK Crvena zvezda, Duško Ivanović, Nebojša Čović Foto: MN Press

- Nemam šta nikome da se pravdam, niti smatram da je bilo šta protraćeno. Odmah ide na pitanje hoće li ostati? Nemojte da upadate u zamke, ako su protraćeni, zašto onda da ostanu i sledeće sezone? Treba pričati o čuvanju ekipe i pravljenju kontinuiteta. Učinićemo sve da ostavimo Kampaca i još neke igrače, kao i domaće košarkaše. Kada se peva "U boj krenite junaci", neko to treba i da razume.

Na kraju, poručio je da Zvezda prelazi u Arenu.

- Mi samo tražimo iste uslove. Da država za nas ima razumevanja narednih šest godina. Da za nas Arena na Novom Beogradu ima iste cene kao za Partizan jer ćemo sledeće sezone preći i sa mlađim i seniorskim timom u Arenu. Koliko znam ni Arena ni Pionir nisu vlasništvo ni Zvezde ni Partizana pa moramo imati iste uslove. Ako vas košta Arena sa svim utakmicama, mi kao klubovi treba da budemo transparentni, za tri sezone 73 miliona dinara. Sve utakmice, sve treninge seniorskog tima, mlađe kategorije, male sale i ostale stvari i vi platite samo tridesetak miliona. O čemu se radi? Idite pitajte Pionira da li Crvena zvezda duguje za svoje treninge, utakmice, priredbe, predstave.

Cela situacija oko Arene i istih uslova vezana je za dugovanja koja ima Zvezda, a koja Partizan.

- Naš dug prema državi u ovom trenutku, na današnji dan je isključivo za PDV, ovo je državni dukoment, to nije nikakva tajna, dostupno svakome ko hoće da se pozabavi, mi smo negde na 200 miliona dinara. Osnovni je 167 miliona i kamate 33 miliona. Ovde treba da se napravi dodatni obračun, da se od osnovnog duga odbije deset miliona što je plaćeno kroz UPPR i s obzirom da se kamata vodi od 2012. da se od ovih 33 odbije. Ako svodite na evre to je oko milion i po evra. Naš dug je samo na PDV. Delimično potiče iz 2021. godine. Kada plaćamo plate i naknade za igrače i sve mi sve poreze i doprinose prema državi izvršavamo. Što se tiče Partizana, njihov dug na dašanji dan je 871.745.590,45. Ako primenite pravi kurs, matematika nije teška, samo je deljenje. Izađe oko 7,5 miliona. Poslednji put su oni porez platili 8. juna 2017.

(Telegraf.rs)

Video: Magija Kampaca: Ukradena lopta i asistencija za alejup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ko o čemu Čović o poštenju

    11. april 2023 | 11:11

    A ono kad ti država oprosti 17 miliona evra i ti nazoveš taj klub onako kako ti hoćeš jer ti niko ništa ne može i pritom imaš još jedan u istom rangu. Jer i to zoveš isti uslovi!?

  • Kole 333555555

    11. april 2023 | 11:26

    Pa u pioniru ste bili ostali duzni 25 miliona i preko noci je dug otpisan a dosta ljudi je ostalo bez posla !!!!!

  • DLZ

    11. april 2023 | 11:17

    Drzava i previse ima razumevanja za tvoja dva kluba,zasto ne izadjes sa podtacima koliko fmp dobija novca godisnje bar od 2017 ..i da taj novac zavrsava u Zvezdi plus sto i ona dobija sa punim pravom..Skoro duplo vise dobijes novca od drzave nego Partizan..Shvati vec jednom ti si taj problem,ne Zvezda i Partizan,vec mali klub iz predgradja. Dobices ti rampu od EL i nece je nazalost Zvezda igrati zbog tebe,zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA