Vreme čitanja: oko 2 min.

Ludilo pred poslednje kolo KLS: Zlatibor pao, ali je poražen i Spartak, Čajetinci imaju meč loptu za titulu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan epilog 29. kola domaćeg šampionata, sada se nada i Vojvodina

  • 0
KK Zlatibor Čajetina Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Šta smo sve videli u pretposlednjem, 29. kolu Košarkaške lige Srbije... Delovalo je da je sve izgubljeno za Zlatibor u jednom momentu, barem kada je u pitanju borba za pehar, a onda se sve preokrenulo i u Čajetini bi za nekih deset dana mogli da proslave drugu uzastopnu titulu šampiona naše zemlje u košarci.

Krenimo redom. Zlatibor je pobedom mogao da osigura da u poslednjem kolu pred svojim navijačima protiv ekipe Čačka 94 u slučaju još jednog trijumfa dođe do pehara, ali se desio neočekivan poraz u Leskovcu od ekipe Zdravlja - 87:78.

Kapa dole ide Leskovčanima, tim pre što su znali da ih poraz može dovesti u nezgodnu situaciju u borbi za opstanak u prvom rangu (a posebno ukoliko iz ABA lige ispadne Borac iz Čačka, koji se zatim automatski seli u KLS i onda iz prvog ranga ispadaju tri ekipe, osim ukoliko Zlatibor preko ABA 2 ne uđe u ABA). Odigrali su sjajnu utakmicu od početka do kraja i zasluženo su slavili.

Najbolju partiju kod domaćih pružio je Duan Morgan sa 26 poena, a Noa Blekvel je dodao četiri manje. U timu Zlatibora su se istakli Aleksandar Ponjavić sa 16 poena i čak 12 skokova, odnosno Marko Tejić sa 13 poena.

Filip Barna Foto: MN Press

Međutim, Čajetinci nisu mogli da dobiju lepše vesti sa Dorćola gde je Dinamik uspeo da savlada njihovog direktnog konkurenta u borbi za titulu, ekipu Spartaka iz Subotice. Odigrali su mladi izabranici Saše Nikitovića fantastičnu utakmicu, koja za njih nije imala rezultatski značaj i naneli timu sa severa prvi poraz posle Kupa Radivoja Koraća u Nišu, odnosno šest kola - 83:78.

Nije gostima pomogla ni sjajna partija Filipa Barne, brata našeg plivača Andreja, koji je ubacio 26 poena. Na drugoj strani je dominirao mladi Vojin Medarević sa 23 poena i devet skokova i vodio je Dorćolce ka pobedi.

Situacija na vrhu tabele je takva da Zlatibor i Spartak sada imaju skor 21-8, a na taj odnos pobeda i poraza može da se popne i Vojvodina, ako sutra pobedi OKK Beograd u Novom Sadu. Međutim, situacija je takva da Čajetinci imaju najbolji odnos pobeda i poraza i sa jednima i sa drugima, tako da će imati meč loptu protiv pomenutog Čačka 94.

Iz lige je zvanično ispala ekipa Dunava posle poraza od Slobode u Užicu (93:68), a čeka se drugi putnik u niži rang.

(Telegraf.rs)

Video: Najstariji košarkaš Džokera poručio: Jokić mi je napravio reklamu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA